Operatorii de telecomunicatii mobile ocupa jumatate din primele locuri din topul anual al companiilor de IT cu cele mai bune performante financiare, clasament ce va fi publicat in numarul de saptamana viitoare a editiei internationale a revistei BusinessWeek.
Magazinul online Amazon.com se afla pe locul intai in topul BusinessWeek IT 100, la capitolul performantelor financiare. Profiturile companiei au crescut cu 115% in ultimele trei luni, pe fondul unei cresteri a vanzarilor de 39%, impulsionate de segmentul de afacere prin care Amazon permite altor magazine sa isi vanda produsele pe site-ul sau.

Jumatate dintre primele 26 de companii din top sunt operatori de telecomunicatii mobile. Pe locul secund, dupa Amazon, se afla America Movil, un operator de servicii telefonice din America Latina. Locul trei este ocupat de operatorul spaniol Telefonica, locul cinci de operatorul scandinav Telenor iar locul sapte de operatorul american AT&T. Operatorul China Mobile este situat pe locul noua. Compania canadiana Research In Motion (RIM), producatorul telefoanelor mobile cu e-mail BlackBerry, ocupa locul 11. in top se mai afla operatorii din Rusia Vimpel-Communications si Mobile TeleSystems, dar si companii precum BT, Verizon sau operatorul indian Bharti Airtel.

Grupul Cosmote ocupa locul 26 in topul realizat de BusinessWeek, pe criteriul performantelor financiare. Anul trecut, grupul Cosmote ocupa locul 80 in topul revistei pe acest criteriu. BusinessWeek atribuie cresterea extinderii active a companiei pe pietele emergente din sud-estul Europei (Grecia, Albania, Bulgaria, Romania si Republica Macedonia). in ceea ce priveste rata de recuperare a capitalului, grupul Cosmote este clasat de BusinessWeek pe locul sase in lume, dupa companiile Grupo Iusacell, Windstream, Amazon.com, British Telecom si Accenture. La capitolul "profitul actionarilor", Cosmote se situeaza pe locul 50, iar la capitolul "cresterea veniturilor" se afla pe locul 35.

Din editia de anul acesta a topului IT 100 lipsesc mari companii precum Dell, SAP si Motorola ale caror profituri la nivel mondial s-au situat sub asteptarile analistilor.

Revista BusinessWeek realizeaza, in fiecare an, un clasament al primelor 100 de companii de IT din lume din punct de vedere al cresterii economice, bazate pe date financiare furnizate de Standard & Poor's. Criteriile de selectie includ rata de recuperare a capitalului, profitul actionarilor, cresterea veniturilor si venitul total.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri