Operatorul de comunicaţii RomTelecom a anunţat pentru astăzi lansarea unui portal online de jocuri, practic un site web cu acces gratuit pe care oricine se poate conecta pentru a se juca online cu utilizatori din ntreaga lume.

Acesta este un prim pas din anunţata strategie a RomTelecom de a deveni furnizor de servicii multimedia. Printre ofertele viitoare se vor număra serviciile de video-on-demand (filme şi alte emisiuni n format digital furnizate la cererea clientului) şi televiziunea digitală prin IP (difuzată prin cablurile de Internet). Compania are prevăzut un buget de investiţii n serviciile de Internet şi date de 10 milioane de euro pe acest an, a spus Vasile Voicu, director al diviziei servicii de date şi Internet.

Noul portal de jocuri se numeşte "Click Net Games" şi a fost dezvoltat n trei luni de către compania All Star din Cehia. Valoarea totală a investiţiei făcute de operatorul romn a fost de mai puţin de 50.000 de euro, a spus Tomas Chadzivasilis, coordonator al proiectului pentru RomTelecom.

Care va fi avantajul companiei, avnd n vedere că portalul va fi utilizat gratuit? n afară de beneficiile de imagine, nu este exclus ca RomTelecom să cştige clienţi de la alţi furnizori de Internet, avnd n vedere că jocurile, deşi accesibile pentru orice "internaut", vor rula n condiţiile cele mai bune pentru utilizatorii care se conectează la portal din reţeaua RomTelecom (timpul de răspuns al serverelor, aflate n reţeaua operatorului, este mai mic dacă computerul utilizatorului se află n aceeaşi reţea), după cum susţine Vasile Voicu.

Portalul nu oferă jocuri spre descărcare, ci doar o interfaţă prin care utilizatorii, avnd jocurile instalate pe propriile computere, se pot conecta ntre ei indiferent de distanţa la care se află unii de alţii. Utilizatorii pot comunica n timp real prin chat şi şi pot stabili condiţii proprii de rulare a jocurilor (număr minim/maxim de jucători acceptaţi simultan, setări grafice, hărţi etc.). Pentru a folosi serviciiile portalului, utilizatorii nu trebuie să aibă neapărat RomTelecom ca furnizor de Internet, ci pot proveni din reţeaua oricărui alt operator, romn sau străin. Printre jocurile oferite pentru nceput se vor număra mai ales titluri din categoria "shooter" sau strategie, cum sunt Call of Duty, Medal of Honour, Unreal Tournament 2004, Age of Empires. Pe site fanii jocurilor vor mai putea citi nsă şi ştiri şi articole despre cele mai recente apariţii.
Oficialii RomTelecom estimează că portalul va atrage un număr de 10.000 de utilizatori activi pnă la sfrşitul acestui an.

Pentru a folosi serviciile site-ului, utilizatorii trebuie să se nregistreze gratuit şi să descarce de pe Internet o aplicaţie-client (1,4 MB) care să le permită să se conecteze la servere. Pentru condiţii optime de joc, este recomandat ca utilizatorii să aibă o conexiune broadband (de mare viteză), nsă jocurile rulează şi pe computere conectate prin dial-up, dacă setările grafice sunt ajustate corespunzător.

Conform oficialilor RomTelecom, următorul pas va fi oferirea de servicii video-on-demand. "Prima ofertă comercială de acest gen ar putea să apară nainte de finalul acestui an", a spus Dan Năstasa, reprezentant pentru Internet şi date al companiei. Deocamdată, RomTelecom este n discuţii cu parteneri att din Romnia, ct şi din străinătate pentru furnizarea de conţinut multimedia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri