Time Warner vrea sa creeze o intelegere prin care sa vanda AOL, divizia sa de internet, catre Microsoft pana la 1 august data cand, cea mai mare companie software va inainta o noua oferta de preluare pentru Yahoo.
Microsoft este tot mai interesata sa cumpere motorul de cautare de bussines de la Yahoo astfel incat sa poata concura eficient impotriva lui Google, a afirmat Jay Welles, un analist al companiei Manning & Napier Advisor.
La intalnirea actionarilor de la Yahoo, care va avea loc luna viitoare, investitorii vor vota pentru inlaturarea directorilor, propunere facuta de investitorul miliardar Carl Icahn, care favorizeaza tranzactia cu Microsoft, informeaza Bloomberg.

“Este foarte putin probabil ca tranzactia sa se faca inainte de intalnire”, a mai aduagat Welles. Manning & Napier are 17 miliarde de dolari in management, inclusiv actiuni la Microsoft, Google si Time Warner.

De asemenea, vanzarea Yahoo catre Microsoft va avea loc numai in termeni considerati corespunzatori, se arata intr-o scrisoare deschisa publicata de presedintele si directorul general al companiei de servicii de Internet, care avertizeaza ca un plan propus de miliardarul Carl Icahn este extrem de riscant.

Microsoft a avut planuri de a se intalni cu executivi din cadrul AOL pentru a discuta o posibila unire, a anuntat Wall Street Journal citand surse apropiate situatiei. CEO-ul Yahoo, Jerry Yang a respins propunerea facuta la sfarsitul saptamanii de Icahn si Microsoft, spunand ca ar fi “absurd” sa vanda cautarea business Yahoo catre Microsoft si sa lase restul companiei in mainile lui Icahn.

Purtatorul de cuvant al Time Warner, Keith Cocozza si cel din partea Microsoft, Frank Shaw au refuzat sa comenteze. Purtatorul de cuvant al Yahoo, Tracy Schmaler nu a putut fi gasita pentru comentarii.

Time Warner profita de orice oportunitate pentru a gasi noi optiuni pentru vanzarea AOL, a declarat Chris Marangi, fund manager la Gamco Investors. Profitul AOL a scazut cu 74% in primul trimestru dupa ce a trecut de la vanzarea de servicii de internet dial-up la oferirea gratuita de servicii web. Cresterea cu 1% in vanzarile de publicitate nu a reusit sa faca fata scaderii de utilizatori.

“Time Warner ar vrea sa faca ceva si sa profite de dezordine si de situatia indecisa”, a mai declarat Marangi. Gamco detine mai mult de 11 milioane de actiuni la Time Warner si mai mult de doua milioane de actiuni la Yahoo. “Ar putea sa faca o oferta pentru Microsoft si Yahoo. Pe masura ce timpul trece, nu am putea pune un termen limita pentru aceasta situatie”.

Time Warner a scazut cu 11% in acest an si a crescut cu 73 de centi sau 5,2% la 14,65 de dolari pe Bursa de Valori din New York. Redmond a crescut cu 1,11 dolari la 27,26 de dolari la Bursa de Valori Nasdaq in timp ce actiunile Sunnyvale au crescut cu 94 de centi la 22,48 de dolari.

“Daca ar exista o tranzactie de buna credinta atunci plata ar necesita foarte mult timp”, a declarat Brent Williams analist al companiei Benchmark din New York. “Daca acesta este in caz de prabusire a unei investitii bancare, probabil Microsoft va smulge aceasta companie inainte de ultima secunda din efectul maxim, cel mai probabil dupa intalnire sau poate si mai tarziu”.

Rob Enderle, presedindele firmei de cercetare Enderle Group a declarat ca este important ca Time Warner sa incerce sa blocheze tranzactia cu Microsoft inainte de votul investitorilor. Acesta nu detine actiuni la Yahoo, Microsoft sau Time Warner.

“Discutiile cu Carl Icahn si Yahoo pot demonstra pentru Time Warner faptul ca Microsoft poate face inca odata jocul pentru Yahoo”, a declarat Enderle. “Tranzactia pentru Yahoo ar putea s-o coste pe Microsoft suficient de mult cat sa nu doreasca sa faca alta achizitie pentru ceva timp”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri