Perioada sărbătorilor de iarnă deschide noi oportunități de lucru pentru cei care își caută o activitate part-time sau full-time, plătită, în acest sezon. Cele mai multe joburi specifice sezonului de iarnă care sunt publicate pe platforma de recrutare online bestjobs vin din partea organizatorilor de târguri de Crăciun și a comercianților participanți, care își caută personal specializat pentru această perioadă. Totodată, Transporturile/Curieratul și HoReCa/Turismul au deschis noi poziții temporare, pentru a răspunde corespunzător nevoii în creștere.

În București, Sibiu, Craiova, Brașov și Timișoara au apărut pe bestjobs anunțuri pentru vânzători la Târgul de Crăciun, cu oferte salariale cuprinse între 600 și 900 de euro. Programul poate fi atât part-time, cât și full-time, în funcție de programul târgurilor. Tot pe bestjobs, candidații pot găsi și anunțuri pentru personal la Târgurile de Crăciun din Austria și Germania, cu oferte salariale de 3.000 și 3.500 de euro.

Totodată, centrele comerciale caută consilieri de vânzări pentru pop-up store-uri (magazine tip insulă) cu produse de Crăciun, cu salarii între 900 și 1.200 de euro pentru un program full-time, în intervalul 10:00-22:00, dar și animatori pentru petreceri de copii, cu oferte de 500-700 de euro. Magazinele care comercializează decorațiuni de Crăciun caută, de asemenea, consilieri de vânzări, oferind între 500 și 700 euro pe lună.

Căutările pentru personal în Vânzări au crescut foarte mult în această perioadă, întrucât angajatorii se pregătesc pentru volumul specific sărbătorilor începând de la jumătatea lunii noiembrie. În plus, târgurile de Crăciun de la noi din țară au devenit tot mai populare, atât pentru publicul autohton, cât și pentru cel internațional, drept pentru care găsirea și pregătirea personalului sunt foarte importante. Odată cu apariția magazinelor fizice dedicate, și cele online diversifică oferta și se pregătesc pentru volume mai mari de lucru, atrăgând candidați noi. În tandem cu Vânzările, cresc și livrările, iar cererea de curieri este proporțională.

Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs

Târgurile de Crăciun din România au devenit tot mai atractive pentru turiști, fiind locul de unde participanții își pot procura cadourile de sezon pentru cei dragi, dar și unde pot testa preparate locale. Datorită acestei notorietăți, de la un an la altul, cele mai mari târguri își îmbogățesc oferta pentru participanți, iar primăriile organizează spectacole și concerte de sezon. Pregătirea acestor evenimente necesită personal suplimentar și implică recrutarea de noi angajați pe durata lor.

Târgurile din Sibiu și Craiova sunt deja deschise publicului de pe 17 noiembrie, în timp ce Timișoara, Brașov și București urmează să-și deschidă porțile după data de 26, respectiv 30 noiembrie. Turiștii și românii pot vizita aceste târguri pot vizita aceste târguri până la începutul anului 2024.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri