Compania de cercetare IDC anunta ca vanzarile de chip-uri pentru PC-uri din trimestrul al doilea au crescut semnificativ in pofida conditiilor economice nefaste si a vanzarilor scazute, scrie TGDaily.
In timp ce cresterea este “neobisnuit de pozitiva” pentru al doilea trimestru, datele IDC se bazeaza pe actualizarea stocurilor Intel si OEM datorita cererii mari pentru computere.

Vanzarile de procesoare pentru PC-uri au crescut cu 10,1% fata de primul trimestru din 2009, comparativ cu scaderea de 10,9% inregistrata in primul trimestru comparativ cu al patrulea din 2008. Vanzarile de unitati au scazut cu 7% de la an la an. Venitul intregii piete a crescut cu 7,9% fata de primul trimestru.

Venitul din trimestrul al doilea a scazut cu 15,3% comparativ cu acelasi trimestru din 2008, insa vanzarile totale de procesoare ale Intel au crescut cu 12,5% fata de primul trimestru. In aceeasi perioada vanzarile de procesoare AMD au crescut cu 1,8%.

Vanzarile de chip-uri pentru netbook-uri ale Intel au crescut cu 34% in al doilea trimestru comparativ cu primul. IDC a anuntat ca procesorul Atom pentru mini-laptop-uri reprezinta 25% din procesoarele pentru telefoane vandute de Intel si 8,1% din veniturile totale ale companiei din trimestrul al doilea.

“Desi in trimestrul al doilea Intel a inregistrat o crestere importanta in vanzarile de procesoare, vanzarile totale ale rivalului AMD au stagnat, ceea ce inseamna ca nu putem vorbi de o revenire pe piata procesoarelor in trimestrul al doilea”, a declarat Shane Rau, analist IDC.

In trimestrul al doilea din acest an, Intel are o cota de piata de 78,9%, in crestere cu 1,6%, in timp ce AMD a avut o cota de 20,6%, mai scazuta cu 1,6%.

De asemenea, IDC a anuntat ca nu se poate pronunta inca daca piata de procesoare si-a revenit sau daca se afla in conditii instabile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri