Aproximativ 47% dintre companiile cu peste 11 de angajati au ales sa faca fata crizei reducand costurile departamentelor de IT, arata in studiu efectuat de compania furnizoare de servicii si solutii IT, IT Assist.
Reducerile de costuri au constat in blocarea proiectelor de recrutare, disponibilizari si in reducerea volumului de investitii

In afara de IT, companiile au operat scaderi de costuri si in departamentele administrative (56%), vanzari si marketing (53%).

“Din pacate, constatam ca multe companii decid taierea costurilor de IT doar prin prisma valorilor contabile, fara o analiza reala a cauzelor si implicatiilor acestor taieri de costuri precum si fara o analiza a solutiilor alternative”, considera Marius Militaru, director de marketing si vanzari al IT Assist.

La realizarea studiului au participat 242 de companii din Bucuresti si Ilfov, prezente in aproape toate sectoarele de activitate.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri