Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) pune in vanzare caietele de sarcini pentru primele doua multiplexe de televiziune digitala terestra DVB-T pe teritoriul Romaniei.
Caietele de sarcini contin cerintele tehnice minimale pe care ofertantii trebuie sa le indeplineasca, grila de punctaj, obligatiile pe care ofertantii vor trebui sa si le asume in cazul in care vor fi declarati castigatori, precum si data limita pana la care se pot primi ofertele.

Acestea pot fi obtinute in perioada 02 - 09.07.2010 de la sediul ANCOM (Bucuresti, Str. Delea Noua nr. 2) pe baza platii unei sume nerambursabile de 1.500 de lei

Participarea la selectie este conditionata de achizitionarea, in prealabil, a caietelor de sarcini.

Termenul limita de depunere a ofertelor este 31 august pentru ambele multiplexe, urmand ca stabilirea castigatorilor sa fie pe 28 septembrie 2010 pentru primul multiplex si pe de 8 octombrie 2010 pentru ce de-al doilea, insa ANCOM poate prelungi termenele de stabilire a castigatorului si, respectiv, de depunere a contestatiei.

Participantii la selectie pot depune contestatie privind licitatia in 3 zile lucratoare de la primirea rezultatului, urmand ca in 7 zile de la data depunerii contestatiilor o comisie desemnata de ANCOM sa solutioneze contestatiile.

Potrivit strategiei de trecere la televiziunea digitala cele doua multiplexe trebuie sa acopere minimum 60% din populatie si 50% din teritoriu pana la 30 iunie 2011.

Pe de alta parte, pana la 31 decembrie anul viitor, acoperirea trebuie sa fie cel putin de 80% la nivelul populatiei si 70% la nivelul suprafetei, iar in iunie 2012 de 90% din populatie si 80% din teritoriu.

Transmisia analogica terestra trebuie oprita pana la 1 ianuarie 2012, insa posturile cu acoperire nationala ale televiziunii publice vor functiona pana in 2015, aceasta perioada de trasmisie simultana a serviciilor de televiziune analogica si digitala fiind denumita "simulcast''.

In Romania, dintre cele 7,3 milioane de gospodarii, in jur de 5,7 milioane sunt abonate la serviciile unui operator, restul de 1,6 milioane fiind cele care utilizeaza televiziunea terestra analogica, adica receptioneaza programe gratuit, din eter, cu antena individuala de bloc sau de camera.

Acesti consumatori vor fi primii afectati de trecerea la televiziunea digitala si potrivit ANCOM vor receptiona pentru o perioada atat semnal analogic cat si digital, iar pana la intreruperea completa ar trebui sa aiba receptoare digitale ori set-top boxuri.

Decizia de stopare a transmisiei analogice terestre a fost luata in 2006 la Geneva, trecerea de la serviciile de televiziune analogice din banda de frecvente UHF la cele in format digital de tip DVB-T ((Digital Video Broadcasting - Terrestrial) facandu-se in Romania prin atribuirea a 6 multiplexe la nivel national.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri