Warren Buffett, supranumit Oracolul din Omaha, a iesit la vanatoare si 45 de companii se incadreaza in criteriile investitorului pentru achizitii majore in 2011, informeaza Bloomberg.
Vestea ca miliardarul american Warren Buffett (foto) a pregatit 38 de miliarde de dolari pentru achizitii majore anul acesta a agitat apele pietelor internationale. Pe lista de cumparaturi a lui Buffett sunt incluse cel putin 45 de giganti din aparare, agricultura si energie, conform jurnalistilor de la Bloomberg.

De obicei, setul de criterii dupa care se ghideaza miliardarul presupune achizitionarea de companii din domenii "simple", cu profituri brute "consistente", de peste 75 milioane de dolari anual, potential "crescut" de dezvoltare si o "buna" returnare a investitiei, preferabil fara riscuri ascunse sau datorii.

Raportul trimis actionarilor anul acesta nu face exceptie de la respectivele criterii, mai ales ca Buffett a mentionat importanta investitiilor in infrastructura si echipamente.

Asadar, cine se inscrie pe lista lui Buffett?, Printre favoriti se numara producatorul de armament si avioane General Dynamics, gigantul energetic Exelon si Archer Daniels Midland, liderul mondial in procesarea cerealelor.

In cazul General Dynamics, motivele inscrierii companiei pe lista de achizitii a miliardarului sunt evidente. In primul rand, Buffett a mai detinut actiuni ale companiei in urma cu zece ani, iar pretul acestora a crescut cu 19% in trimestrul al patrulea al anului trecut. In plus, managerul Jay L. Johnson a anuntat pentru anul acesta o crestere cu 10% a vanzarilor pe segmentul aeronave.

Pe de alta parte, achizitionarea Archer Daniels Midland ar insemna patrunderea gigantului Berkshire pe o piata noua pentru investitorii sai, prin intermediul unei companii ale caror activitati sunt “dificil de copiat”.

Conform specialistilor in investitii intervievati de Bloomberg, nici Exelon nu este o optiune rea pentru Buffett, mai ales ca o noua achizitie in domeniul energetic este comoda pentru miliardar. Acesta a si mentionat, in ultimele sale discursuri, interesul sporit al Berkshire pentru producatorii de energie si alte utilitati.

Aceste trei companii nu sunt, totusi, singurele optiuni viabile pentru Warren Buffett. Unele voci mentioneaza sporirea portofoliului de companii de asigurari aflate sub umbrela Berkshire Hathaway. Conform criteriilor miliardarului, trei nume par sa atraga atentia din acest punct de vedere: Chubb Group Insurance, Travelers si Allstate. Motivul alegerii acestora estescaderea sub pragurile istorice ale valorii actiunilor, spun analistii.

Citeste si Portret de investitor – Warren Buffett, Oracolul din Omaha.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri