Vanzarile Teva, cel mai mare producator de medicamente generice la nivel mondial, au crescut cu 12% in primul trimestru, la 4,1 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de grupul farmaceutic israelian.
Analistii intervievati de Bloomberg anticipau vanzari de 4,29 miliarde de dolari, informeaza Mediafax.

Profitul net, excluzand unele costuri, a urcat cu 13%, la 936 milioane de dolari, si a confirmat asteptarile analistilor.

Vanzarile de medicamente generice din Statele Unite, cea mai mare piata a grupului, au scazut pentru al doilea trimestru consecutiv, cu 32%, din cauza unor probleme de productie si in lipsa unor produse noi.

Pe piata nord-americana, veniturile au coborat cu 11%, la 2,06 miliarde de dolari, dupa ce compania a inchis o fabrica din Irvine, California, din cauza problemelor de calitate a produselor. Teva a redus productia la o unitate din Ierusalim, in urma unei scrisori de avertizare din partea autoritatilor de reglementare din SUA.

In Europa, veniturile au avansat cu 66%, la 1,34 miliarde de dolari, sustinute de includerea vanzarilor companiei Ratiopharm, cumparata de Teva in august anul trecut.

Teva a convenit saptamana trecuta preluarea companiei americane Cephalon, pentru 6,2 miliarde de dolari, in vederea reducerii dependentei de vanzarile Copaxone, medicament destinat tratarii sclerozei multiple, care a reprezentat 22% din vanzarile realizate in primul trimestru.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri