Compania de servicii de curierat UPS l-a numit pe Jim Barber, in functia de presedinte al UPS pentru Regiunea Europa, raspunzand pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Barber, in varsta de 51 de ani, a indeplinit pana in prezent functia de Chief Operations Officer pentru Regiunea Europa si preia functia de presedinte regional dupa retragerea lui Wolgang Flick.

Flick se retrage dupa 35 de ani de serviciu in slujba UPS, din care ultimii sapte ani si jumatate a fost presedinte al Regiunii Europa. El face parte dintre angajatii UPS care au paticipat din prima zi la extinderea UPS in exteriorul SUA, in 1976, cand compania a lansat operatiunile sale din Germania.

In exercitarea noului sau rol, Barber va fi responsabil pentru toate operatiunile UPS de expediere de marfuri si colete si operatiuni logistice in 120 de tari si teritorii, cu peste 40.000 de angajati.

Barber s-a alaturat companiei UPS in anul 1985, in calitate de curier, in statul Georgia, SUA, urmand ca mai tarziu, in acelasi an, sa fie promovat intr-o functie de conducere si ulterior sa ocupe o serie de pozitii in departamentele de contabilitate si facturare. In anul 1993, a fost promovat in pozitia de controlor al zonei West New York, in Buffalo, NY, apoi transferat intr-un post similar in zona North Illinois, pentru ca ulterior, in anul 1998, sa fie promovat din nou controlor coordonator pe regiunea de vest.

In anul 2000, Barber s-a transferat la sediul central al UPS din Atlanta pentru a se alatura Grupului de Fuziuni si Achizitii, iar pana sa preia pozitia de controlor al regiunii europene, in Bruxelles, in 2004, a fost controlor al regiunii de sud-est.

In ianuarie 2006, Barber a fost promovat in postul de presedinte pentru zona Marea Britanie si Irlanda, cu sediul in Londra, apoi, in 2010, a preluat functia actuala de Chief Operations Officer pe regiune, cu sediul in Bruxelles.

In cadrul posturilor ocupate recent la Londra si Bruxelles, Barber a jucat roluri cheie in supravegherea procesului de integrare a uneia dintre cele mai mari achizitii recente ale UPS si pregatirea pentru Jocurile Olimpice din Londra, din 2012. Achizitionarea companiei LYNX Express Ltd. in ultima parte a anului 2005 a extins in mod semnificativ operatiunile UPS in Marea Britanie iar Barber, in calitatea sa de presedinte zonal, a avut sarcina sa coordoneze procesul de integrare.

In anul 2008, Barber a coordonat o investitie de 105 milioane de dolari pentru construirea si deschiderea centrului terestru din Tamworth, cel mai mare centru UPS din Marea Britanie si al doilea ca marime din Europa.

In ambele pozitii detinute la nivel zonal si regional, Barber a supravegheat lucrarile, care acum avanseaza foarte rapid, pentru lansarea retelei logistice necesare pregatirii Jocurilor Olimpice din 2012, o operatiune considerata a fi cea mai mare initiativa logistica din lume in vremuri de pace.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri