Omul de afaceri britanic Lord Wolfson si institutul de politici si cercetare Policy Exchange au decis sa ofere un premiu de 250.000 de lire sterline (aproximativ 285.000 de euro) persoanei care va gasi cea mai buna metoda care ii va permite unei tari sa iasa din zona euro, scrie marketwatch.com.
Acesta este al doilea cel mai mare premiu pe care economistii il pot incasa, dupa premiul Nobel. Oferta vine in contextul in care liderii europeni sunt asteptati sa se intalneasca la finele acestei saptamani pentru a gasi o solutie care sa duca la rezolvarea crizei datoriilor suverane.

„Eu, alaturi de majoritatea oamenilor de afaceri din Europa, speram ca zona euro sa se stabilizeze. Totusi, in cazul in care acest lucru nu se va intampla, Europa nu trebuie sa doarma. Premiul este menti sa ii determine pe cei mai straluciti economisti sa gaseasca solutii care sa rezolve acest vid de politici”, spune Wolfson.

Britanicul considera ca miza crizei datoriilor din zona euro este enorma, viitorul economiei mondiale depinzand de felul in care aceasta va fi rezolvata.
Termenul limita pana la care cei interesati de premiu pot trimite solutiile este 31 ianuarie 2012. Participantii vor fi evaluati de un juriu format din profesori in economie.

Sursa imagine:
sxc.hu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri