Producatorul elvetian de medicamente a facut public planul de a restructura 1960 de locuri de munca din Statele Unite, potrivit BBC News.
Compania a declarat ca masura vine dupa pierderea dreptului de fabricare a produsului Diovan si din cauza scaderii vanzarilor la medicamentele pentru hipertensiune.

Si alte companii din industria farmaceutica iau masuri similare din cauza expirarii brevetelor de productie al unor medicamente.

In decembrie 2011, Astra Zeneca a disponibilizat 1150 de angajati in Statele Unite, aproape 24% din numarul de agenti de vanzare.

Novartis a anuntat profituri de 3,5 miliarde dolari in al treilea trimestru din 2011, insa se confrunta cu cresteri ale preturilor si cu aprecierea francului elvetian.

Prin aceasta masura compania spera sa salveze 200 milioane dolari pe an. Concedierile vor afecta 2% din forta de munca si vor avea loc in urmatorii 3-5 ani.

Pe langa aceasta, anumite operatiuni din Elvetia si Italia vor fi inchise, urmand sa fie relocate in tari cu costuri mai mici. Oficialii Novartis au mai declarat ca operatiunile de cercetare-dezvoltare vor fi transferate in Statele Unite.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri