Procuratura din Italia a cerut judecarea fostului director general al UniCredit Alessandro Profumo si a altor 19 persoane pentru frauda fiscala legata de folosirea unor instrumente financiare furnizate de banca britanica Barclays, a declarat o sursa judiciara, transmite Reuters.
Cererea procuraturii trebuie sa fie aprobata sau respinsa de un judecator, scrie Mediafax.

Cazul se refera la suspiciuni de evaziune fiscala efectuata in 2007 si 2008, legata de o schema financiara complexa, cunoscuta drept Project Brontos, care a fost pusa la punct de Barclays si folosita de UniCredit.

Procuratura sustine ca Profumo (foto), ca director general al UniCredit in perioada mentionata, a autorizat folosirea schemei.

Reprezentantii UniCredit nu au fost disponibili pentru comentarii, dar anterior au respins ca ar fi avut loc vreo actiune incorecta.

Oficialii Barclays au refuzat sa comenteze.

In octombrie anul trecut, procuratura italiana a pus sub sechestru active ale UniCredit in valoare de 245 milioane de euro, dar un tribunal din Milano a anulat decizia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri