Premiul Nobel pentru Pace decernat vineri Organizatiei pentru Interzicerea Armelor Chimice va fi sarbatorit dupa ce misiunea in domeniul dezarmarii in curs in Siria se va incheia cu succes, a declarat vineri un reprezentant OIAC in aceasta tara aflata in conflict, relateaza AFP.

"Vom sarbatori Nobelul pentru pace dupa ce misiunea noastra in Siria se va incheia cu succes", a scris Jerry Smith, seful operatiunilor pe teren al misiunii din Siria, intr-un e-mail obtinut de AFP, noteaza Mediafax.

O echipa OIAC-ONU, care actioneaza in Siria de la 1 octombrie, a efectuat o noua misiune pe teren vineri, fara ca locul sa fie precizat.

Inspectorii au inceput deja sa supervizeze distrugerea, de catre autoritatile siriene, a anumitor tipuri de munitie si a unor instalatii de producere de armament chimic, care urmeaza sa fie neutralizate toate pana la 1 noiembrie.

Echipa a fost suplimentata si numara aproximativ 60 de persoane, potrivit ONU. Aproximativ 20 de amplasamente urmeaza sa fie inspectate in saptamanile urmatoare, dintre care unele situate in "zone periculoase".

Aceasta misiune are loc in urma unui atac chimic soldat cu aproximativ 1.500 de morti, pe 21 august, langa Damasc, potrivit Statelor Unite, care acuza regimul lui Bashar al-Assad.

Autoritatile siriene au dezmintit insa, dand vina pe rebeli, dar si-au exprimat acordul, pana la urma, ca arsenalul lor chimic sa fie distrus, in urma unei propuneri din partea aliatului lor rus, ceea ce a indepartat amenintarea cu represalii militare americane, care pareau iminente la sfarsitul lui august.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri