Compania tehnologica elvetiano-suedeza ABB a anuntat joi ca profitul sau net, in trimestrul al doilea al anului, s-a triplat si a ajuns la 367 milioane dolari (263 milioane euro), fata de 126 milioane in perioada similara a anului trecut, informeaza agentia Rompres.

Cifra de afaceri a companiei multinationale a crescut cu cinci la suta si s-a cifrat la 6,001 miliarde dolari (4,800 miliarde euro), in timp ce profitul operational (EBIT) s-a majorat cu 73 la suta, pana la 640 milioane dolari (512 milioane euro).

Rezultatele financiare ale companiei, specializata in tehnologie industriala, au depasit estimarile pe care analistii le-au facut la inceputul anului.

De asemenea, ABB a semnalat ca cererea a crescut atat la nivelul diviziilor sale cat si in toate regiunile unde este prezenta compania.

O imbunatatirea remarcabila s-a inregistrat pe piata europeana, unde cererea a crescut cu 28 la suta si au reprezentat a cincea parte din cea totala.

Presedintele companiei, Fred Kindle, a spus ca firma "a profitat clar de puternica cerere mondiala de infrastructura energetica si de imbunatatirea eficientei industriale".

Astfel, cererea din sectorul energetic a fost semnificativa in special in Asia si Orientul Mijlociu, ceea ce explica faptul ca profitul operational din acest domeniu a progresat cu cu 138 la suta, pana la 62 milioane dolari.

Potrivit lui Kindle, aceasta tendinta ar trebui mentinuta in semestrul al doilea, deoarece conditiile de piata continua sa fie favorabile si se asteapta o crestere a cererii de echipamente electrice, precum si in sectorul automatizarii industriale, in special in Asia, america de Nord si America de Sud.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri