Rusia, al doilea mare exportator de petrol la nivel global, ia in calcul reducerea productiei de petrol anul viitor, pe fondul dificultatilor economice, a declarat Alexander Novak, ministrul energiei in guvernul de la Moscova, relateaza Sputnik News, citat de Mediafax.

"Pentru 2015, productia de petrol este estimata la 525 de milioane de tone. In general, ministerul nu exclude riscul ca, in situatia economica actuala, volumul productiei sa fie redus", a afirmat Novak.

De asemenea, Novak a facut referire si la sanctiunile impuse Rusiei de catre Uniunea Europeana si Statele Unite, subliniind ca se afla in cautarea de noi partneri pentru continuarea proiectelor de explorare.
"Acum ca partenerii nostri straini renunta la proiectele din Rusia impotriva dorintei lor, din cauza sanctiunilor, trebuie sa rezolvam doua probleme simultan: sa gasim noi parteneri pentru explorarea campurilor si sa inlocuim tehnologia", a declarat ministrul.

Companii din China si India, interesate de cooperarea cu Rusia

Novak a mentionat ca mai multe companii din China si India si-au manifestat deja interesul pentru a coopera cu Rusia pentru dezvoltarea unor proiecte de explorare pe teritoriul Rusiei. Sanctiunile impuse Moscovei in urma anexarii Peninsulei Crimeea in luna martie si a conflictelor din Ucraina vizeaza si sectorul energetic, prin restrictii asupra exporturilor din SUA si tarile Uniunii Europene catre Rusia a tehnologiilor legate de explorarea petrolului din Oceanul Arctic si a petrolului de sist.

Pretul petrolului a scazut cu aproximativ 50% de la jumatatea lunii iunie, din cauza ofertei abundente, a aprecierii dolarului si a reducerii cererii, determinate de incetinirea cresterii economiei mondiale. In luna noiembrie, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a decis sa pastreze plafonul de productie la 30 de milioane de barili pe zi de petrol, ceea ce a contribuit la accentuarea declinului preturilor. In plus, duminica, Suhail Al Mazrouei, ministrul energiei al Emiratelor Arabe Unite, stat membru OPEC, a declarat ca tarile din afara organizatiei ar trebui sa reduca productia de petrol intrucat afecteaza piata in mod negativ.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri