Premierul britanic, David Cameron, s-a intalnit, marti, la Londra, cu omologul sau turc, Ahmet Davutoglu, pentru a discuta pe tema luptei impotriva gruparii Stat Islamic (SI), cu doua zile inainte de reuniunea coalitiei internationale contra SI in capitala britanica, relateaza AFP.

Este vorba de a doua intalnire in decurs de o luna intre cei doi lideri. La finalul intrevederii, Guvernul britanic a anuntat ca David Cameron si Ahmed Davutoglu s-au angajat sa colaboreze in vederea identificarii unor potentiali jihadisti, noteaza Mediafax.

"Sunt sigur ca vom lucra impreuna" cu Marea Britanie in lupta impotriva terorismului, a afirmat Davutoglu, promitand "o cooperare strategica" intre cele doua tari "impotriva tuturor amenintarilor la adresa pacii". La randul sau, David Cameron a dat asigurari ca "batalia" impotriva "terorismului extremist" reprezentat de SI se numara printre prioritati, la fel ca "necesitatea unei tranzitii in Siria".

Turcia a fost acuzata in repetate randuri ca a sustinut grupari rebele radicale, inclusiv SI, pentru a se opune regimului presedintelui sirian Bashar al-Assad, bestia neagra a Ankarei. Turcia s-a aparat de aceste acuzatii si a dat asigurari ca si-a consolidat masurile de control la frontierele sale.

Intrevederea dintre David Cameron si Ahmed Davutoglu a avut loc cu doua zile inainte de o reuniune a 20 de ministri de Externe ai unor tari din cadrul coalitiei internationale contra SI. Discutiile din cadrul reuniunii se vor concentra pe cinci subiecte, si anume combatantii straini, campania militara impotriva unor pozitii ale SI, sursele de finantare ale gruparii jihadiste, comunicatiile sale strategice si asistenta umanitara, potrivit unui oficial britanic de rang inalt.

Sursa foto: David Cameron/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri