Un cioban din China a dat la propriu de aur dupa ce a gasit o uriasa pepita cu o valoare estimata de 250.000 de dolari, scrie The Guardian.

Bucata de aur cantareste 7,85 kg si a fost practic descoperita “pe jos”, potrivit agentiei de presa Xinhua. Descoperirea a fost facuta de etnicul cazac Berek Sawut. Acesta a descris pepita ca avand o forma “aleatorie”, cu o lungime de 23 cm, o latime de 18 cm si o grosime de 8 cm. Pepita de aur a fost evaluata la 1,6 mil. yuani (255.000 de dolari), presupunand ca are o puritate de 80%.

Un expert local a declarat ca bucatile naturale de aur sunt in general mult mai bine evaluate decat varianta rafinata a metalului pretios. Nu se stie insa daca ciobanului ii va fi permisa pastrarea pepitei de aur. Descoperirea a fost facuta in tinutul Qinghe, care face parte din prefectura Altay. Interesant de notat ca “Altay” inseamna “aur” in limba mongola.

Cazuri similare au mai existat si in trecut: in 2013, Un barbat australian, amator in domeniul prospectiunilor geologice, a descoperit o pepita de aur de 5 kilograme in sudul Australiei cu ajutorul unui simplu detector de metale. Pepita, una dintre cele mai mari descoperite in ultimii 20 de ani, a fost incredintata unui comerciant, care a primit insarcinarea de a-i gasi un cumparator. Cu 177 de uncii de aur, pepita era evaluata la 240.000 de euro.

Foto: Shutterstock / Chinese peasant shepherd

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri