Estonia va intampina dificultati serioase in incercarea de a trece la moneda euro in anul 2008, din cauza inflatiei care risca sa fie mai mare decat se preconiza initial, a declarat marti prim-ministrul estonian, Andrus Ansip.
"Probabilitatea ca Estonia sa se alature zonei euro in 2008 s-a redus simtitor dupa ultimele previziuni economice", a declarat Andrus Ansip, precizand totusi ca aceasta data nu poate fi eliminata complet din discutie.

Declaratia premierului estonian intervine la scurt timp dupa ce Ministerul estoniana de Finante si-a revizuit in crestere previziunile privind media inflatiei pe 2006, de la 3,7% cat estima in primavara la 4,5%, informeaza Rompres.

In luna aprilie a acestui an, guvernul de la Talin a anuntat ca a decis amanarea cu un an, pana in 2008, a datei programate pentru aderarea la zona euro, din cauza unei cresteri a preturilor de consum mai mare decat media inregistrata in tarile din zona euro (UE-12).

Initial, Estonia, alaturi de Slovenia si Lituania, si-au fixat drept obiectiv trecerea la moneda euro incepand cu 1 ianuarie 2007. in momentul de fata, se pare ca doar Slovenia va trece la moneda unica europeana incepand de anul viitor, avand in vedere ca oficialii comunitari au decis sa amane data aderarii la euro a Lituaniei, dupa ce aceasta tara a depasit cu putin plafonul de trei% din PIB prevazut pentru inflatia unei tari membre UE care doreste sa devina membra a zonei euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri