Ministrul bulgar al Energiei, Temenuzka Petkova, a prezentat omologului sau rus Alexandr Novak un proiect de constructie a unui terminal pentru gaze naturale la Varna, in timpul unei intalniri la forumul economic anual de la St. Petersburg, relateaza Novinite.

Terminalul din Varna ar primi atat gaze livrate de Rusia cat si gazele livrate prin intermediul conductelor interconectoare si cele extrase in viitor din Marea Neagra. Bulgaria lucreaza la conectarea retelei de gaze a tarii cu cele ale statelor vecine si isi pune speranta in explorarile care au loc in prezent in Marea Neagra. "Am prezentat conceptul Comisiei Europene, iar proiectele pe care le implica sunt incluse in planul de dezvoltare pe 10 ani a Retelelor Europene ale Operatorilor Sistemului de Transimise pentru Gaze (ENTSOG)", a aratat Petkova, potrivit Mediafax.

ENTSOG este un organism infiintat pentru coordonarea comertului transfrontalier in UE, in cadrul Pachetului Trei Energie. Petkova a explicat ca ENTSOG efectueaza in prezent o analiza de impact a proiectului asupra statelor din regiune, pentru a stabili daca este de interes comun. Ministrul bulgar a precizat in timpul discutiei cu Novak ca terminalul ar fi o oportunitate de a livra gaze rusesti in Europa Centrala. Ulterior, ea a subliniat ca ideea nu se refera la un centru al gazelor la granita dintre Bulgaria si Turcia, ci unul pe teritoriul bulgaresc. Propunerea Bulgariei are loc in timp ce Rusia, Grecia si Turcia lucreaza la proiectul Turkish Stream, care este o alternativa la proiectul South Stream, abandonat in decembrie din cauza opozitiei Comisiei Europene.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri