Presedintele SUA, Barack Obama, avertizeaza Rusia si Iranul ca implicarea in razboiul din Siria nu va contribui la depasirea crizei, acuzand ca raidurile aeriene ruse pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad slabesc opozitia moderata si consolideaza pozitiile retelei teroriste Stat Islamic.

Raidurile aeriene efectuate de Rusia in Siria pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad "slabesc opozitia moderata si consolideaza pozitiile retelei teroriste Stat Islamic", crede presedintele Statelor Unite. Obama a respins pozitia Rusiei, care considera ca toate fortele care lupta impotriva regimului de la Damasc ar fi "teroristi". "Problema in Siria este Bashar al-Assad si actiunile brutale asupra poporului sirian; aceste lucruri trebuie sa inceteze", a declarat Obama in cursul unei conferinte de presa organizate la Casa Alba, potrivit Mediafax.

"Nu vom coopera la campania rusa de a distruge orice forta dezamagita de regimul al-Assad. Din punctul de vedere al Moscovei, toti sunt teroristi. Aceasta este o cale spre dezastru", a subliniat presedintele Statelor Unite, avertizand Rusia si Iranul privind riscurile implicarii in conflictul sirian. "Orice solutie militara, orice incercare a Rusiei si Iranului de a consolida regimul Bashar al-Assad si de a linisti populatia va contribui doar la amplificarea problemelor. Nu va functiona asa. Va functiona doar foarte putin", a insistat Obama, dand asigurari ca Rusia si Statele Unite nu vor ajunge la conflict din cauza disensiunilor privind Siria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri