Beneficile incasate de Warren Buffett pentru conducerea Berkshire Hathaway au crescut cu 1% anul trecut, la 470.244 de dolari, reflectand costurile legate de asigurarea securitatii miliardarului, dar salariul acestuia a ramas la 100.000 de dolari, acelasi ca in ultimul sfert de secol, reprezentand numai o fractiune din ceea ce castiga directorii unora dintre cele 90 de divizii ale grupului, relateaza Reuters.

Costurile locuintei si asigurarii securitatii personale a lui Warren Buffett au urcat la 370.244 de dolari, de la 364.011 dolari in 2014, potrivit datelor publicate de companie. Warren Buffett, care locuieste intr-o resedinta cu 10 camere in Omaha, detine aproape 19% din actiunile Berkshire si 33% din drepturile de vot in cadrul grupului. Potrivit revistei Forbes, averea lui Buffett se ridica la 66,2 miliarde de dolari, potrivit News.ro.

Vicepresedintele Berkshire Hathaway, Charlie Munger, care este la randul sau miliardar, a incasat si el un salariu de 100.000 de dolari anul trecut. Directorul financiar Marc Hamburg a fost cel mai bine platit angajat al grupului, incasand anul trecut un salariu de 1,36 de milioane de dolari.

Si alti directori care conduc unele dintre cele aproximativ 90 de divizii ale Berkshire Hathaway castiga mai bine ca Warren Buffett. Intre acestia se afla Gregory Abel, presedinte si director general al Berkshire Hathaway Energy, care a castigat anul trecut un total de 40,77 de milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri