Economia Japoniei a inregistrat o crestere peste asteptari in primul trimestru, de 1,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, sustinuta de consum si cheltuielile guvernamentale, dar si de cererea externa pentru produsele japoneze, reducand presiunea asupra premierului Shinzo Abe pentru lansarea unor noi masuri de stimulare, relateaza MarketWatch, citat de News.ro.

Analistii anticipau o crestere economica de numai 0,3% in primul trimestru. In primul trimestru din 2015, PIB-ul Japoniei s-a contractat cu 1,7%.

Datele referitoare la cresterea economica contrasteaza cu o serie de indicatori publicati in ultima perioada, care au sustinut asteptarile ca Abe va lansa noi masuri de stimulare pentru generarea de crestere si nu va majora o taxa pe vanzari, asa cum era planificat pentru 2017.

Avansul PIB a fost alimentat de cheltuielile de consum, care au crescut cu 0,5% in primul trimestru, peste estimarile de 0,3%. Cheltuielile de consum asigura aproximativ 60% din PIB-ul japonez. Cheltuielile guvernamentale au crescut cu 0,7% in primele trei luni ale anului, iar investitiile fixe cu 0,3%.

Cererea externa neta a avut o contributie de 0,2 puncte procentuale la cresterea economica. Exporturile au avansat cu 0,6%, iar importurile au scazut pentru al doilea trimestru consecutiv.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri