Compania europeana aerospatiala si de aparare EADS a confirmat, luni, demisia directorului general al Airbus, Christian Streiff, si numirea lui Louis Gallois ca noul director general al Airbus, anunta Reuters preluat de NewsIn

Reprezentantii EADS au declarat ca inca o data, board-ul directorilor s-a pronuntat unanim in favoarea programului Power 8 (de reducere a costurilor), in conformitate cu decizia luata la data de 3 octombrie 2006, la fel ca si pentru implementarea imediata a planului pentru A380.

Compania EADS a anuntat ca board-ul directorilor va lua saptamana viitoare, decizia cu privire la aparatul A350 XWB, care va rivaliza cu Boeing 787. Acest anunt confirma declaratiile facute in cursul diminetii de ieri care luau in considerare atat posibilitatea ca Streiff sa ramana in functie, cat si numirea lui Louis Gallois ca inlocuitor al acestuia.

Anuntul unei eventuale plecari ale lui Christian Streiff de la conducerea Airbus a facut ca actiunile firmei EADS sa se deprecieze luni dimineata, piata manifestandu-se ingrijorata de situatia de la constructorul european de aeronave.

Airbus a primit doar patru comenzi de avioane in septembrie

Compania europeana aeriana Airbus a primit doar patru comenzi pentru aparate comerciale in luna septembrie si 226 in primele noua luni ale acestui an, la o mare distanta in urma grupului rival Boeing, potrivit cifrelor publicate de catre Airbus. Airbus a primit in septembrie trei comenzi pentru modelul A319 si una pentru modelul A320, avioane pentru curse de distanta medie, din partea unor "clienti privati" neidentificati.

In contrast, compania americana Boeing a totalizat, la sfarsitul lui septembrie 2006, un numar de 666 de comenzi de avioane comerciale, de peste doua ori si jumatate mai mult decat Airbus, pentru aceleasi noua luni.

Airbus a ramas pe de alta parte lider pe piata livrarilor, cu 320 de aparate livrate, la sfarsitul lunii septembrie, respectiv cu 37 de avioane mai mult decat la sfarsitul lunii august. Boeing a anuntat, pe pagina electronica a companiei, livrarea a 295 de avioane, tot pentru sfarsitul lui septembrie.

Constructorul de avioane Airbus, care isi are sediul la Toulouse, in sud-vestul Frantei si este o filiala a grupului european EADS, estimeaza ca va ramane lider mondial in livrarea de avioane comerciale, in 2006, cu 430 de livrari, fata de cele 395 de livrari ale Boeing.

EADS este al doilea grup constructor de aeronave din lume ca marime, dupa americanii de la Boeing, insa in ultimele 12 luni a strabatut o serie de crize, care au culminat cu al treilea anunt al intarzierii livrarilor pentru avioanele de tip A380 superjumbo, care vor ajunge la clienti cu aproape un an si jumatate mai tarziu decat se preconiza initial.

Livrarile gigantului avion de transport de pasageri A380 produs de Airbus vor incepe cel mai devreme in ultimul semestru al anului 2007, cu doi ani peste termenul initial, inginerii nereusind sa termine la timp instalatiile electrice pentru aeronava cu doua punti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri