Autoritatile elvetiene au anuntat ca trei persoane au fost impuscate intr-un atac in apropiere de Centrul Islamic din metropola Zurich. De asemenea, tot luni seara, mai multe persoane au murit, iar peste 50 au fost ranite dupa ce un camion a intrat intr-un targ de Craciun din Berlin. Autoritatile nu au confirmat inca daca a fost sau nu atac terorist, desi aceasta este principala varianta care circula.

In aceeasi seara de luni, 19 decembrie, vestea atentatului in care a fost ucis ambasadorul Rusiei in Turcia a zguduit intreaga lumea si a starnit noi tensiuni la nivel diplomatic.

Atac la Zurich

Autoritatile elvetiene au anuntat ca trei persoane au fost impuscate intr-un atac in apropiere de Centrul Islamic din metropola Zurich. Pana la ora transmiterii acestei stiri, nu existau informatii suplimentare cu privire la starea ranitilor, transmite Reuters.

Atacatorul nu a fost prins deocamdata, potrivit news.ro. Zona este inchisa de fortele de ordine, care il cauta pe suspect.

Ranitii sunt trei adulti, a precizat politia. Ei au fost descoperiti pe strada unde se afla Centrul Islamic din Zurich.

Martori de la atacul armat de la Zurich au declarat pentru 20minutes.ch ca agresorul a deschis focul in Centrul Islamic, informatie care nu a fost confirmata deocamdata de fortele de ordine.

Zeci de credinciosi din Magreb, Somalia si Eritreea erau prezenti in lacasul de cult in momentul atacului.

Mai multe persoane au murit la Berlin

Autoritatile germane au anuntat luni seara ca mai multe persoane si-au pierdut viata, iar alte 50 au fost ranite dupa ce un camion a intrat in multimea adunata la targul de Craciun Breitscheidplatz din metropola Berlin.

Organizatia terorista Statul Islamic a revendicat pe Twitter atacul de la Berlin, relateaza Washington Times, citand conturi ale jihadistilor. Mai multe detalii puteti citi aici.

Potrivit procurorilor, este vorba de noua morti. ZDF scrie ca atacatorul ar fi polonez, dar informatia nu a fost confirmata.

Politistii au confirmat ca mai multe persoane si-au pierdut viata, dupa ce initial era vorba doar despre o persoana decedata.

Presa locala relateaza ca peste 50 de persoane au fost ranite, iar soferul camionului a fugit din zona targului berlinez si este cautat de fortele de interventie.

Se pare ca autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta si s-a oprit abia in bradul ridicat in mijlocul targului de Craciun.

Politistii au blocat toate strazile din apropierea targului Breitscheidplatz.

Imaginile video distribuite pe retelele sociale arata cum mai multe standuri au fost distruse, iar ranitii sunt intinsi pe caldaram.

Autoritatile germane nu stiu daca este vorba de un accident sau daca soferul a intrat in mod intentionat in multimea adunata la un targul Breitscheidplatz, situat in apropierea bisericii dedicata kaizerului Wilhelm.

Sursa foto: Lukas Gojda / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri