Hyundai Motor Company și Iveco Group (EXM: IVG) își consolidează parteneriatul pentru a impulsiona inovația în sectorul vehiculelor comerciale. De asemenea, recent, Iveco a anunțat că explorează o colaborare și cu Ford Trucks, conform unui comunicat.

Cele două companii au semnat o scrisoare de intenție (LOI), consolidându-și parteneriatul în ceea ce privește soluțiile electrice pentru camioane grele, respectiv camioane electrice cu baterii și camioane electrice cu pile de combustie, pentru piețele europene. Prin valorificarea tehnologiilor avansate și a activelor fiecărei părți, cele două companii așteaptă să accelereze tranziția către un viitor sustenabil.

De la inițierea parteneriatului lor în martie 2022, Hyundai Motor și Iveco Group au atins o serie de etape importante. În septembrie 2022, la evenimentul IAA Transportation din Hanovra, cele două companii au prezentat IVECO eDaily Fuel Cell Electric. A urmat debutul IVECO BUS E-WAY H2, în octombrie 2023, la Busworld din Bruxelles. Cel mai recent, în luna februarie a acestui an, cele două companii au anunțat semnarea unui acord de furnizare pentru un vehicul comercial ușor complet electric, sub sigla IVECO pentru Europa, bazat pe platforma eLCV de la Hyundai.

Ford și Iveco, pe calea către potențiale colaborări în viitor

Memorandumul de înțelegere fără caracter obligatoriu reprezintă un pas preliminar în evaluarea potențialului celor două companii de a coopera pentru dezvoltarea unor noi produse și tehnologii care să cuprindă componente și sisteme din interiorul cabinei modelelor de mare tonaj.

Acordul are ca scop creșterea competitivității și îmbunătățirea soluțiilor în conformitate cu standardul UE Direct Vision și îmbunătățirea aerodinamicii pentru reducerea emisiilor de CO2, prin dezvoltarea unui parteneriat reciproc avantajos.

Sursa foto: Iveco UK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri