Grupul farmaceutic elvetian Roche a testat un nou mix de medicamente destinat tratarii cancerului mamar, constatand ca acesta prelungeste viata bolnavelor.

Potrivit Roche, combinarea medicamentului Perjeta cu Herceptin si cu chimioterapie, dupa eliminarea chirurgicala a tumorilor, reduce reaparitia unui tip agresiv de cancer mamar incipient sau decesele, comparativ cu combinarea Herceptin cu chimioterapia, trasmite Reuters, conform News.ro.

Herceptin a generat anul trecut venituri de 6,78 de miliarde de franci elvetieni (6,71 miliarde dolari), in crestere cu 4% fata de 2015.

Vanzarile de Perjeta, medicament aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA in 2013, au urcat cu 26% in 2016, la 1,85 de miliarde de franci.

Roche nu a oferit detalii, dar a promis ca o va face la o conferinta medicala care va avea loc in acest an.

Roche va pierde protectia patentului pentru medicamentul Herceptin, aprobat in 1998, urmand ca acesta sa fie concurat de o versiune similara pe care companiile Mylan si Biocon ar putea sa o lanseze pe piata europeana in 2017.

Roche vrea sa convinga autoritatile de reglementare si medicii ca adaugarea Perjeta in mixul tratamentului pentru cancer poate prelungi viata pacientelor.

”Aceste rezultate ale studiului Aphinity reprezinta o completare importanta a datelor pentru Perjeta, in tratamentul persoanelor cu cancer mamar incipient HER2-pozitiv”, a declarat directorul medical al Roche, Sandra Horning.

Aproximativ o treime dintre pacientii cu cancer mamar HER2-pozitiv au suferit recidive dupa succesul terapiei initiale.

Herceptin si chimioterapia au prevenit recidiva la 80% dintre acesti pacienti.

Obiectivul studiului Aphinity este sa arate ca adaugarea Perjeta imbunatateste semnificativ prevenirea extinderii bolii.

Rezultatul pozitiv al studiului Aphinity va face ca veniturile generate de franciza Perjeta-Herceptin sa ajunga la 9 miliarde de franci pana in 2021, estimeaza un analist al Zuercher Kantonalbank, Michael Nawrath.

Analistii Baader Helvea avertizeaza totusi investitorii in actiuni ale companiei elvetiene sa fie precauti, pentru ca Roche a publicat numai partea pozitiva a studiului.

Medicamentele sunt deja aprobate sa fie folosite in combinatie cu chimioterapia pentru bolnavii cu metastaze, dar Aphinity a testat capacitatea Perjeta de a preveni reaparitia tumorilor la persoanele operate.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri