Marea Britanie va trebui sa plateasca aproximativ 50 de miliarde de lire sterline in urma retragerii din UE, a avertizat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, in conditiile in care premierul britanic Theresa May se pregateste sa declanseze procesul oficial de iesire, transmite Bloomberg.

Uniunea Europeana trebuie sa previna ca alte tari europene sa iasa din blocul comunitar, dupa modelul Marii Britanii.

”Trebuie sa calculam stiintific care sunt angajamentele Marii Britanii, iar factura trebuie platita”, a spus presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, intr-un interviu transmis vineri de BBC, citat de News.ro.

Intrebat daca factura va fi de 50 de miliarde de lire sterline, echivalenta cu circa 58 de miliarde de euro, Juncker a spus ca este in jurul acestei sume.

May va lansa procesul de doi ani de negocieri pentru iesirea din UE pe 29 martie, cand a spus ca va declansa Articolul 50 al Traatatului de la Lisabona.

Declaratia lui Juncker este cel mai clar indiciu referitor la marimea sumei datorate de Mrea Britanie, care corespunde unei estimari facute de cancelarul austriac Christian Kern, de 60 de miliarde de euro.

Sursa foto: Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri