Persoanele responsabile de provocarea incendiilor de vegetaţie vor trebui să plătească amenzi mai mari, a anunţat ministrul grec pentru Protecţie Civilă, Vassilis Kikilias, în urma informaţiilor potrivit cărora multe dintre incendiile din Grecia din această vară au fost provocate de mâna omului.

Amenzile vor ajunge la 30.000 de euro (33.000 de dolari) şi chiar mai mult, a declarat Kikilia. Potrivit ziarului To Proto Thema, măsura are drept scop în primul rând prevenirea incendiilor, iar suma s-ar putea dubla în cazul repetării infracţiunii. De asemenea, contravenienţii ar putea fi obligaţi să plătească costurile stingerii incendilor. Până în prezent, legea prevedea amenzi de 300 până la maximum 5.000 de euro.

Zeci de incendii izbucnesc zilnic în toată Grecia, răspândindu-se rapid din cauza vegetaţiei uscate. Săptămâna trecută, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a afirmat că cele mai multe incendii au fost provocate de om.

Multe dintre incendii sunt cauzate de neglijenţă, de exemplu în urma arderii deşeurilor de grădină sau din cauza grătarelor aprinse în condiţii de vânt. Scântei provocate de procesul de sudare şi şlefuire sunt o altă cauză.

În cazurile de incendiere intenţionată, făptaşii riscă închisoarea. Autorităţile admit faptul că prinderea piromanilor este dificilă. Conform datelor oficiale, 21 de arestări au fost efectuate în iulie în legătură cu incendiile, într-o lună în care în jur de 1.470 de incendii au fost înregistrate pe tot teritoriul ţării.

Circa 19.000 de turişti au fost evacuaţi din insula Rodos, iar cinci persoane au murit în toată ţara din cauza incendiilor din această vară, între care cei doi piloţi ai unui avion care s-a prăbuşit în timp ce acţiona pentru stingerea unui incendiu.

Sursa foto: Facebook / Hellenic Police

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri