Uber a fost interzis in Italia, a decis un tribunal italian. Compania americana trebuie sa-si inceteze activitatea pe intreg teritoriul tarii, dupa ce a fost gasita vinovata de concurenta neloiala. Decizia nu este definitiva, iar Uber va face apel.

In sentinta data in procesul intentat de companiile de taxi se arata ca Uber este o companie de transport care nu respecta legislatia domeniului respectiv. Acesta era si punctul de vedere al asociatiilor de taximetrie, care s-au plans ca nu pot concura cu Uber la nivel de pret, potrivit News.ro.

Uber are la dispozitie 10 zile in care trebuie sa intrerupa orice activitate. In aceasta perioada, companiei ii este interzisa derularea oricarei campanii de promovare.

In cazul in care Uber nu se supune deciziei tribunalului din Roma si isi continua activitatea, va trebui sa plateasca o amenda de 10.000 de euro pentru fiecare zi de functionare.

Decizia nu este definitiva, iar Uber va face apel. Reprezentantii locali ai companiei s-au declarat socati de decizia tribunalului si sustin ca legea este invechita si trebuie schimbata pentru a fi in favoarea utilizatorilor italieni.

Sursa foto: Shutterstock/Prathan Chorruangsak

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri