Succesul serialului \"The Apprentice\" a atins cote foarte inalte in ultimii ani pe intreg mapamondul. Urmarit in lume de milioane de telespectatori pentru fiecare episod, showul a ajuns din vara si in Romania. Difuzat de canalul Antena 3, programul a fost urmarit de sute de mii de telespectatori in fiecare zi, in timp ce duminica seara, cu ocazia difuzarii ultimul episod, audienta s-a dublat.
Ideea serialului este relativ simpla: doua echipe a cate 8 concurenti se lupta pentru un premiu care consta in sansa de a lucra timp de un an pentru una dintre companiile lui Donald Trump, pe postul de director general si pentru un salariu de 250.000 de dolari.

In fiecare saptamana, cele doua echipe au primit cate o sarcina de la Trump, iar cei care nu ies castigatori, vor renunta la cate un membru. Acest proces continua pana cand o singura persoana ramane in joc. Astfel, printre sarcinile pe care concurentii le-au avut in seria a doua gasim deschiderea unui restaurant in 24 de ore, conceperea unei campanii de recrutare pentru Departamentul de Politie din New York sau renovarea unei locuinte cu un buget de 20.000 de dolari.

Serialul "The Apprentice" a avut un succes fenomenal, iar de acest lucru au beneficiat mai ales castigatorii concursului care au devenit manageri remarcabili, pozitionandu-se pe locuri remarcabile in mediul corporatist din Statele Unite. Asa cum romanii au avut ocazia sa afle, Kelly Perdew este cel care a intrat in gratiile milirdarului Donald Trump si a devenit unul din directorii sai generali.

In ciuda pozitiei sale de invidiat si a salariului de top, Perdew a ales sa paraseasca Trump Organization, dedicandu-se propriilor afaceri.

Wall-Street: "Ucenicul", un show de televiziune cu personaje bine definite sau un model de busines cu studii de caz concrete?

Kelly Perdew: Bineinteles, amandoua variante sunt valabile in egala masura. Burnett (n.red.: producatorul showului The Apprentice) si-a facut treaba de minune, prin punerea in scena a unei productii de milioane si prin crearea unor personaje comerciale si totusi credibile. Cert este ca nimic nu a fost inventat. Nu ni se divulga nimic inainte de filmari si nu exista niciun fel de scenariu prestabilit. De fapt, ceea ce ati vazut la TV s-a si intamplat. Afacerile raman afaceri chiar daca executi doar o sarcina de trei zile in fata unei camere sau este vorba de propria ta afacere pe care ti-ai propus sa o dezvolti in urmatorii trei ani.

Wall-Street: Care ramane favoritul tau dintre concurentii din The Apprentice, Seria 2?


Kelly Perdew: Kevin ramane preferatul meu. S-a dedicat si comportat remarcabil pentru toate sarcinile, iar nivelul inalt de integritate l-a diferentiat de ceilalti aspiranti.

Wall-Street: Ai mai pastrat legatura cu fostii colegi din concurs?

Kelly Perdew: Bineinteles. Mentin inca legatura cu Kevin, Sandy si Ivana, iar pe ceilalti in mai vad cu diferite ocazii.

Wall-Street: Cat de dificil este sa lucrezi pentru Donald Trump?

Kelly Perdew: Am lucrat pentru Donald si The Trump Organization mai mult de un an dupa show. A fost o experienta foarte interesanta si am invatat enorm in aceasta perioada, insa eu sunt un antreprenor ca formare si am ales sa construiesc propriile companii. Astazi sunt presedintele EliteXC, companie ce promoveaza online artele martiale, si director general al Angelventurepartners, un fond de investitii care plaseaza banii in companii mici si cu potential de crestere.

Wall-Street: Cum este sa lucrezi alaturi de Donald Trump?

Kelly Perdew: Am invatat de la Donald o multime de lucruri despre piata imobiliara, dar mai mult despre branding si marketing. Ca om de afaceri, este vital sa inveti cum sa utilizezi avantajele pe care media ti le ofera. Daca nu reusesti acest lucru, cu siguranta competitorii tai o vor face.

Wall-Street: Cum de ai hotarat sa parasesti Trump Organization?

Kelly Perdew: A fost chiar o decizie usor de luat. Am privit cele 14 luni petrecute in organizatie ca o perioada de uncenicie si am profitat pe masura. Ne-am despartit in conditii foarte bune. De fapt, Donald mi-a cerut sa devin miliardar, iar inainte de aceasta mi-a propus un interviu pentru un alt job de top management.

Wall-Street: De asemenea, conduci si compania de investitii Led Venture Partners. Intentionati sa va extindeti si in strainatate, de exemplu, in tarile din Europa de Est?

Kelly Perdew: Ne concentram cu precadere sa construim un model de afaceri pentru Statele Unite. Este posibil ca pe viitor sa ne gandim la o extindere si pe alte piete.

Wall-Street: Care crezi ca sunt motivatiile si stimulentele care determina managerii sa devina antreprenori?

Kelly Perdew: Nu este chiar o intrebare usoara. De fapt, am scris chiar o carte pentru a explica acest lucru: Take Command: 10 principii de lideri invatate in armata si aplicate pentru Donald Trump. Cred ca planificarea, pasiunea si perseverenta sunt cele mai importante trei principii pentru a deveni un bun lider

Wall-Street: Care au fost avantajele care te-au propulsat in a fi un bun manager si care te definesc ca un bun antreprenor?

Kelly Perdew: Experienta mea militara m-a ajutat foarte mult in cariera dar si pentru a intelege mai bine ceea ce implica sa fii un lider.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri