Aurul s-a scumpit pe piata londoneza, cu 1,4%, la cea mai mare valoare din ultimele sase luni, in contextul in care fondurile se grabesc sa profite de tendinta de crestere a pretului, au spus analistii economici, consultati de Reuters
Si celelalte metale pretioase s-au scumpit, desi factorii care le influenteaza pretul, cum ar fi dolarul si petrolul, au avut o cotatie aproximativ constanta. Argintul s-a apreciat la cea mai mare cotatie din ultimele sase saptamani, iar platina la cea mai mare cotatie din ultimele doua luni.

"Cresterea pretului aurului este evident alimentata de elemente tehnice, deoarece in piata s-a declansat tendinta de cumparare tocmai cand a fost depasit pragul de 655 dolari/uncie. Acest prag a fost perceput ca un nivel foarte important, deoarece reprezinta pretul de la care aurul a inceput sa se deprecieze", a spus un analist economic de la Dresdner Kleinwort, David Holmes, citat de Reuters. "si fondurile au fost active", a spus Holmes, care a adaugat ca este posibil ca piata sa se consolideze in jurul valorilor actuale, inainte sa continue sa se aprecieze inspre valoarea de 675 dolari/uncie.

Cotatia spot a aurului a fost de 661,50 dolari/uncie, iar apoi s-a ieftinit pana la valoarea de 660/661 dolari uncia, pana la 17:10, ora Romaniei. Cotatia spot a aurului atinsa miercuri la inchiderea sedintei de tranzactionare de pe piata new-yorkeza a fost de 652,10/653,10 dolari uncia, cand aurul s-a scumpit cu aproximativ 1%.

"Sentimentul pietei pe termen scurt este optimist. Nu observam doar scumpirea aurului, ci si a petrolului. Este sigur ca fluxurile de investitii sunt dirijate spre marfuri", a spus seful pentru tranzactionarea de metale de la Standard Chartered Bank, Jeremy East. Petrolul, ale carui preturi au crescut cu aproximativ 4% saptamana aceasta, a urcat usor peste nivelul de 58 dolari/baril, informeaza NewsIn.

Aurul este vazut ca un factor de protectie impotriva inflatiei alimentate de pretul petrolului si se misca adesea in directia opusa fata de dolar. Cotatia dolarului fata de euro a fost constanta, dupa ce Federal Reserve, sistemul american de banci centrale, si-a pastrat avertismentul asupra riscurilor inflationiste.

Investitorii asteapta publicarea altor statistici americane, inclusiv a celor pentru piata americana a muncii, care vor fi publicate vineri.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri