Danone a publicat, o crestere de 10,1% a profitului de operare in 2006, datorita cererii pentru gama de produse sanatoase a diviziei de lactate proaspete si de bauturi si a anuntat, de asemenea, mai multe rascumparari de actiuni si o valoare mai ridicata a dividendelor, informeaza Reuters citata de NewsIn.
Compania producatoare a dulciurilor LU, a apei minerale Evian si iaurturilor Activia, a anuntat ca anul 2006 s-a incheiat intr-o nota "exceptional de puternica" datorita inovatiilor bauturilor in China, unde Danone concureaza cu producatorul de apa imbuteliata Wahaha si cu Huiyuan Juice.

Danone estimase o crestere a vanzarilor in 2006, raportata la anul precedent, de 6% pana la 8%, cresterea venitului curent de operare de 7% pana la 10% si o crestere a veniturilor pe actiune de peste 10%.

Profitul curent de operare a ajuns la 1,914 miliarde de euro in 2006, fata de 1,918 miliarde de euro, cat estimau analistii chestionati de Reuters iar vanzarile au crescut cu 8,1%, pana la 14,073 miliarde, fata de media previziunilor, de 14,091 miliarde de euro.

In forma bruta, excluzand impactul fluctuatiilor monetare sau achizitiile, vanzarile au crescut cu 9,7%. Acest rezultat este superior mediei previziunilor de 8% pana la 9,1% si cu estimarile companiei, care anuntau o crestere de peste 8%.

"Cresterea a fost alimentata de concentrarea noastra strategica pe inovatie, de consolidarea activitatii Danone in sectorul alimentelor sanatoase, de pozitionarea noastra solida pe piata si de o amprenta mai puternica pe care ne-am lasat-o in regiunile noi sau deja existente de operare", a declarat presedintele si directorul executiv, Franck Riboud.

Vanzarile de produse lactate proaspete au crescut cu 9,2% in raport cu 2005 si au fost alimentate de succesul principalelor patru produse, Actimel, Activia, Danonino si Vitalinea, in timp ce vanzarile de bauturi au crescut cu aproape 15% iar cele la biscuiti au inregistrat o crestere anuala de 3%.

Castigurile pe actiune, de asemenea in forma bruta, au crescut cu aproape 18%, pana la 4,88 euro, fata de previziunile de crestere ale Danone, de peste 15% si de cele care au reiesit din sondaje, de 18,1%.

Danone a anuntat ca va continua sa rascumpere, in mod activ, actiuni, dupa precedenta rascumparare, in valoare de 731 milioane de euro in 2006 si a propus o crestere de 17,7% a valorii dividendelor, pana la doi euro pe actiune.

Actiunile Danone s-au apreciat cu 4,7% in 2007, depasind cu aproape 1% indicele pentru alimente si bauturi.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri