Liberalizarea pietelor reprezinta un lucru pozitiv pe termen lung pentru sectorul muncii si pentru salariatii pe plan global, reiese dintr-un raport publicat luni de Organizatia Mondiala a Comertului si Biroul International al Muncii, informeaza NewsIn.

"Liberalizarea pietelor este asociata atat cu reducerea cat si cu cresterea numarului de locuri de munca", afirma cele doua institutii in acest raport intitulat "Comert si munca: o provocare pentru cercetarea politica".

"Pe termen lung insa, majorarea eficacitatii datorita liberalizarii pietelor va avea consecinte pozitive pentru sectorul muncii, chiar daca este vorba de numarul de salariati, al locurilor de munca sau a unei combinatii ale celor doua", estimeaza realizatorii acestui studiu, lung de 123 de pagini.

Acestia subliniaza ca "majorarile salariale pot duce la modificari ale repartitiei efectelor negative asupra anumitor lucratori". in consecinta, raportul cere guvernelor sa isi protejeze lucratorii ai caror slujbe sunt cele mai amenintate.

"Atunci cand liberalizarea pietelor are efecte negative asupra anumitor segmente ale mainii de lucru, politicile legate de sectorul muncii si cele sociale sunt necesare pentru impartirea justa a castigurilor", a sugerat raportul.

Studiu face apel in principal pentru "intarirea aptitudinii statelor in curs de dezvoltare sa conceapa si sa puna in aplicare astfel de programe", care le-ar permite sa "absoarba mai bine impactul social al reformelor economice, contribuind in acelasi timp la intarirea increderii populare in aceste reforme", reiese din acest raport.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri