Londra este momentan in urma Parisului in clasamentul celor mai bogate orase din lume, dar pana in 2020 va devansa capitala franceza, pentru a deveni cea mai bogata capitala europeana, conform unui studiu realizat de PriceWaterhouseCoopers, anunta NewsIn.
In 2005, capitala franceza, cu o populatie de 9,8 milioane de locuitori, ocupa locul cinci pe plan mondial in ceea ce priveste produsul intern brut (PIB), care se ridica la 460 miliarde de dolari.

Londra ocupa locul sase, cu un PIB de 452 miliarde dolari la o populatie de 8,5 milioane locuitori.

Primele patru locuri ale acestui clasament erau ocupate de Tokio (PIB - 1 191 miliarde dolari, populatie 35,2 milioane locuitori), New York (PIB - 1 133 miliarde dolari, populatie 18,7 miliarde locuitori), Los Angeles (PIB - 639 miliarde dolari, populatie 12,3 milioane locuitori) si Chicago (PIB - 460 miliarde dolari, populatie 8,8 milioane locuitori).

Insa PriceWaterhouseCoopers estimeaza ca, pana in 2020, Londra va ocupa locul patru pe plan mondial, depasind Parisul si Chicago, primele trei locuri ramanand neschimbate.

Conform acestui studiu, Londra va avea atunci o populatie de 8,6 milioane de locuitori, iar PIB-ul se va ridica la 708 miliarde dolari, ceea ce reprezinta o crestere de 57% fata de anul 2005.

Parisul va avea o populatie de 9,9 milioane locuitori, iar PIB-ul va creste cu 33%, pana la nivelul de 611 miliarde dolari.

Cresterea veniturilor generate de serviciile financiare din City va reprezenta principalul motor al cresterii bogatiei capitalei britanice, estimeaza PriceWaterhouseCoopers.

Din 2006 pana in 2020, orasele ce vor inregistra cea mai mare crestere a venitului mediu net pe cap de locuitor vor fi Beijing, Shanghai, Bombay, Manilla, Istanbul, Mexico City si San Paolo.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri