Wiener Borse a prezentat planurile detaliate pentru a deveni investitor strategic la bursa de la Sofia, Bulgarian Stock Exchang. Prezentarea a fost facuta la Sofia pentru un grup de reprezentanti ai ministerului bulgar al finantelor, pentru autoritatile de supraveghere bulgaresti, bancile regionale si intermediari financiari.

O investitie strategica la Bursa de Valori de la Sofia ar permite Wiener Borse sa intensifice gradul de cooperare cu bursele regionale in dezvoltare din estul si sud-estul Europei si sa contribuie implicit la dezvoltarea acestora. Guvernul bulgar a anuntat potrivit NewsIn, ca vrea sa vanda detinerea sa de 44% unui investitor strategic anul acesta, dar nu a prezentat si detaliile procedurii de privatizare.

Wiener Borse are un numar de acorduri de cooperare cu Bursa de Valori (BVB) de la Bucuresti, unde a lansat in martie 2005 indicele compozit ROTX si a sustinut din toaman lui 2006 indicele principal al BVB, BET. Din vara acestui an, statisticile de la BVB vor fi disponibile si prin intermediul Wiener Borse.

Wiener Borse mai coopereaza si cu Bursa de Valori de la Budapesta, unde detine din 2004 o participatie de 68,8%, impreuna cu o banca din Austria si cu una din Ungaria. Wiener Borse mai are acorduri de cooperare viitoare cu bursele din Zagreb, Belgrad, Sarajevo, Montenegro, Podgorica, Banja Luka, Macedonia si Sofia.

Bursa de Valori de la Sofia este una dintre pietele de capital cu cele mai rapide cresteri din sud-estul Europei. La sfarsitul lui februarie, bursa de la Sofia a avut o capitalizare de piata de aproximativ 9,6 miliarde euro si un volum de tranzactionare de 800 milioane de euro pe piata in numerar in primele doua luni ale anului. La Sofia Stock Exchange sunt listate 350 de companii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri