Yenul s-a apreciat ieri la cotatia maxima a ultimelor trei luni fata de dolar, investitorii speriati din cauza problemelor accentuate ale pietele de credit renuntand la activele riscante finantate cu ajutorul imprumuturilor de yeni cu randament mic, relateaza NewsIn, citand Reuters.
Tulburarile de pe piata americana a creditelor ipotecare au inceput sa se extinda si in alte piete de credit, fapt care a generat temeri cu privire la lichiditate si presiuni asupra tranzactiilor speculative in care investitorii se imprumuta ieftin in yeni, ca sa finanteze cumpararea unor active care au randament mai mare.

Dolarul s-a depreciat fata de yen pana la cotatia de 118,96 yeni/dolar, potrivit platformei electronice de tranzactionare EBS, in scadere cu peste 1% fata de cotatia de la inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri.

Euro s-a depreciat fata de yen cu 1,2%, pana la cotatia de 163,32 yeni/euro, iar aceasta este cea mai mare alunecare de la mijlocul lui mai.

Dolarul neo-zeelandez, care are cel mai mare randament din lumea industrializata, s-a depreciat fata de yen cu 2,4%, pana la cotatia de 94,13 yeni/dolar neo-zeelandez.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri