Criza din sectorul imobiliar al Statelor Unite s-a agravat in luna septembrie a anului in curs, vanzarile locuintelor ajungand la un nivel scazut, ce nu a mai fost atins din 1999, deoarece criza creditelor imobiliare cu risc ridicat preseaza puternic acest sector, relateaza presa internationala.
Vanzarile de locuinte au scazut cu 8% in septembrie fata de august pana la 5,04 milioane unitati, a anuntat grupul national al agentilor imobiliari (NAR).

Datele au fost mult sub asteptarile analistilor, care prognozau 5,25 milioane de locuinte vandute. De asemenea, vanzarile de locuinte au avut cea mai slaba evolutie inregistrata de NAR din 1999, cand a inceput sa culeaga astfel de date.

Vanzarile de locuinte au scazut cu 19,1% in septembrie fata de aceeasi perioada a anului trecut. Aceste statistici reflecta durata crizei din sectorul imobiliar al Statelor Unite, care parea ca ar fi trebuit sa inregistreze o crestere inainte de vara, dar a fost grav afectat de criza creditelor ipotecare cu risc ridicat, care a inceput in august.

"Criza creditelor cu risc ridicat din august a avut un impact puternic si a atras scaderea vanzarilor in septembrie", a estimat economistul sef al NAR, Lawrence Yun.

Din cauza inaspririi conditiilor de obtinere a unui imprumut, numerosi potentiali cumparatori nu mai pot deveni proprietari, iar unii cumparatori au trebuit sa renunte la locuintele pentru care semnasera deja o promisiune de cumparare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri