Fondurile suverane, care controleaza active estimate la 3.000 miliarde dolari, urmaresc sa puna bazele unui cod deontologic voluntar pana in octombrie, a anuntat un grup de lucru din cadrul Fondului Monetar International (FMI), informeaza NewsIn.
"Continuam sa facem progrese in stabilirea practicilor si pricipiilor general acceptate", a anuntat grupul.

Eforturile grupului de lucru al celor 26 de state membre ale FMI sunt facute in incercarea de a reduce temerilor tarilor Occidentale ca investitiile fondurilor suverane ar fi motivate politic.

Transparenta investitiilor fondurilor suverane variaza semnificativ de la o tara la alta, unele fonduri, precum Autoritatea pentru Investitii din Abu Dhabi si Singapore Investment Corp refuzand chiar sa dezvaluie valoarea activelor gestionate.

Un studiu realizat luna trecuta de consultanta Monitor Group arata ca ingrijorarile crescande la nivel de securitate nationala, cu privire la investitiile strategice apartinand fondurilor suverane de investitii, par sa fie amplificate peste masura.

Studiul arata ca majoritate a fondurilor suverane isi concentreaza investitiile asupra dezvoltarii economice a tarii gazda sau aliate, si nu achizitioneaza active strategice sau economice importante, pentru a promova interesele politice ale unui stat.

Raportul realizat de Monitor Group vine dupa ce mai multe state si-au exprimat imgrijorarea cu privire la puterea crescanda a fondurilor suverane de investitii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri