Ministrul britanic al finantelor, Alistair Darling, a cerut bancilor centrale sa coopereze pentru a redresa pietele internationale, care au cazut din nou obligand la injectarea masiva de fonduri in sectorul financiar, se arata pe pagina de internet a The Guardian.
"Trebuie sa luam masuri pe plan intenational, lucru pe care deja il facem", a declarat Darling. "Este cu siguranta o perioada dificila, dar sunt increzator ca il vom depasi cu bine", a mai spus acesta.

In cele patru zile de criza financiara, bursele asiatice au fost puternic afectate. Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong s-a depreciat cu peste 7%, dupa ce pierduse 15% in sase sedinte de tranzactionare precedente, iar la Tokyo, cea mai mare piata asiatica, indicele principal Nikkei a coborat cu pana la 3,7%.

La bursa din Londra situatia nu s-a ameliorat dupa pierderile inregistrate miercuri, desi bancile centrale mondiale au injectat in sectorul financiar lichiditati de 180 miliarde dolari (98 miliarde lire sterline).

In schimburile matinale, indicele bursei londoneze, FTSE, a coborat cu 28,7 puncte, la 4883,7 puncte, preluarea bancii HBOS de catre banca britanica Lloyds TSB nereusind sa compenseze pierderile.

In timp ce unii investitori vor cumpara titluri, in vederea unor eventuale preluari, multi vor abandona tranzactiile cu actiuni, estimeaza analistul pietelor financiare al BetOnMarkets.com, David Evans.

"Putem asista la o scumpire a aurului pana la pragul de 900 dolari/uncie, pana la sfarsitul acestei saptamani, din cauza preferintei investitorilor pentru metale pretioase, cumparate ca mijloc de protectie in astfel de perioade turbulente", a mai spus Evans.

Miercuri, pretul aurului a crescut cu 90,04 dolari/uncie (11,6%), la 870,90 dolari/uncie pe piata new-yorkeza, anunta NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri