Bursa din Viena a scazut cu peste 8% in prima parte a sedintei de tranzactionare de azi, coborare condusa de titlurile din sectorul financiar, in contextul in care ingrijorarile legate de sistemul bancar mondial s-au extins in pietele europene, relateaza Reuters, citat de NewsIn.
Actiunile cu cele mai accentuate deprecieri de pe bursa vieneza au fost cele Erste Bank, in coborare cu 12,6%. Au urmat cele Raiffeisen International, care au pierdut 10,7%. Nu au existat titluri care sa se tranzactioneze pe verde.

In Romania, bancile austriece controleaza patru din primele zece banci de pe piata dupa active: Banca Comerciala Romana (BCR) cu Erste Bank actionar majoritar, Raiffeisen Bank Romania, UniCredit Tiriac Bank - controlata de Bank Austria - si Volksbank Romania.

Toate bursele europene au deschis sedinta de luni in scadere. Indicele parizian CAC 40 a coborat cu 4,49%, indicele Dax, de pe bursa din Frankfurt, a scazut cu 4,15%, in timp ce indicele londonez Footsie a pierdut 5,02%.

Traderii sunt alarmati in special de situatia bancii germane Hypo Real Estate (HRE), al patrulea creditor al tarii, care este in pragul falimentului si este obiectului unui plan guvernamental de salvare. La sfarsitul saptamanii trecute, Germania, Austria si Danemarca au incercat sa calmeze investitorii si au anuntat garantarea depozitelor bancare ale populatiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri