Banca centrala a Chinei a efectuat miercuri cea mai mare reducere a dobanzii cheie din ultimii 11 ani , oferind suport unui plan de 4.000 miliarde yuani (586 miliarde dolari) destinat sprijinirii cresterii economiei, relateaza Bloomberg.
Astfel, dobanda de referinta pentru imprumuturile pe un an va scadea cu 1,08 puncte procentuale, la 5,58%, potrivit unui comunicat al bancii centrale chineze. Dobanda la depozitele atrase va scadea tot cu 1,08 puncte procentuale, la 2,52%. Deciziile vor intra in vigoare incepand de maine.

Eforturile Chinei de a preveni o temperare a cresterii economice ar putea atenua, de asemenea, riscurile unei recesiuni mondiale. China a avut o contributie de 27% la cresterea economica globala din 2007.

"Reducerea dobanzilor este vitala", a declarat un analist din Hong Kong. "Efectul combinat al actiunilor va reda incredere investitorilor si va sprijini cresterea economica", a adaugat acesta.

Banca a redus nivelul rezervelor minime obligatorii, de la 17%, la 16%, pentru cele mai mari banci. Decizia va intra in vigoare incepand cu 5 decembrie.

Actiunile sunt orientate catre "asigurarea de lichiditati suficiente pentru sistemul bancar si promovarea cresterii stabile a imprumuturilor, astfel incat politica monetara sa joace un rol activ in sprijinirea cresterii economice", a anuntat banca in cadrul unui comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri