Duminica, 18 aprilie, va fi zi de doliu national in memoria victimelor de la Smolensk, urmand ca la sediile institutiilor administratiei, ale partidelor, sindicatelor, patronatelor, institutiilor de invatamant, la punctelor de frontiera si la misiunile diplomatice sa fie arborat drapelul in berna.
In aceasta zi, posturile naționale de radio si de televiziune vor avea obligatia de a-si adapta programul ”in mod corespunzator”, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Avionul prezidential polonez s-a prabusit sambata in apropiere de Smolensk, in vestul Rusiei, provocand moartea tuturor celor 96 de persoane aflate la bord, inclusiv a presedintelui Lech Kaczynski si a sotiei sale, potrivit NewsIn.

Ultima data cand in Romania a fost decretat doliu national pentru o personalitate straina a fost in 8 aprilie 2005, la funeraliile papei Ioan Paul al II-lea.

Mai multe ONG-uri au cerut in ultimele zile autoritatilor romane sa declare zi de doliu national in Romania ziua cand vor avea loc funeraliile presedintelui Lech Kaczynski. O masura similara a fost luata deja de mai multe tari, inclusiv in Rusia. Georgia a decretat chiar 11 zile de doliu, mai mult decat doliul oficial al polonezilor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri