Guvernul spaniol are in vedere o noua recapitalizare a caselor de economii, considerate veriga cea mai slaba a sistemului bancar, si transformarea acestora in banci cotate la bursa, potrivit publicatiei El Pais, informeaza Mediafax.
"Ministerul Economiei si Banca Spaniei considera ca sunt necesare doua masuri, respectiv injectarea mai multor fonduri publice pentru consolidarea capitalului caselor de economii si transformarea acestora in banci", mentioneaza El Pais, fara a preciza sursele informatiilor.

Guvernul apreciaza ca ingrijorarile referitoare la Spania se datoreaza in mare parte semnelor de indoiala pe care le prezinta casele de economii ca o consecinta a deteriorarii sectorului imobiliar, noteaza publicatia.

Spania a fost din nou, in ultimele saptamani, obiectul imgrijorarilor de pe pietele internationale legate de sanatatea financiara a statului si capacitatea economiei de a-si reveni dupa recesiunea din 2009.

Banca Spaniei vrea sa investeasca inca zece miliarde de euro in casele de economii, dupa ce in anul trecut a injectat in acest sistem 11,5 miliarde de euro.

Consolidarea capitalului va face mai usoara transformarea caselor, in marea lor majoritate controlate de autoritatile locale, in banci comerciale cotate la bursa. Posibilitatea transformarii acestor institutii in banci a fost deja prevazuta in legilatie, in iulie 2010.

De altfel, banca centrala spaniola a facut anul trecut presiuni asupra caselor de economii pentru a le determina sa fuzioneze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri