Codul Fiscal si Codul de Procedura Fiscala au fost modificate de nu mai putin de 23 de ori in primele sapte luni ale acestui an, potrivit unui comunicat al companiei de contabilitate si servicii juridice TMF Group. Desele modificari fiscale sunt una dintre cele mai mari probleme raportate de societati, predictibilitatea legislativa fiind de ani buni o doleanta a mediului de afaceri, scrie Adevarul.

Cele mai importante trei modificari din cursul anului 2015 au fost: legea impozitarii bacsisului, modificarea cotei de TVA prin reducerea la 9% operata la alimente si modificarea procedurii de inregistrare in scopuri de TVA. Pentru unele companii, modificarile au rezultat intr-o crestere a cheltuielilor.

Legea de impozitare a bacsisului le-a lasat companiilor putin timp la dispozitie pentru a se alinia cerintelor impuse. Acestea au presupus emiterea bonului fiscal pentru bacsisul primit de la client, achizitionarea si inregistrarea la administratia fiscala a registrului de bani personali si punerea la dispozitie a unui regulament cu privire la procedurile legate de bacsis in cadrul sediului si a punctului de lucru.

Citeste articolul integral pe adevarul.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri