Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, miercuri, ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov a trimis doua raspunsuri la adresa din 23 septembrie a firmei Emagic, in care prezenta obligatiile societatii, insa nu s-au gasit dovezi ca cineva de la ISU a facut verificari la Colectiv.

Raed Arafat a declarat, pentru Mediafax, ca marti seara, dupa ce a aflat de adresa de la societatea Emagic - in care se arata ca organizau la platforma Pionierul si clubul Colectiv un eveniment cu 2.000 de persoane, in 25 si 26 septembrie -, a fost trimis un control la ISU Bucuresti, pentru a verifica ce s-a facut cu acea adresa.

In urma verificarilor, au fost gasite atat adresa, cat si doua raspunsuri la aceasta, din 25 septembrie, catre Emagic, in care ISU Bucuresti prezenta obligatiile societatii, dar nu au fost gasite dovezi ca cineva a verificat ca acel club sa aiba cel putin autorizatie sa desfasoare o astfel de activitate, a mai spus secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

"Exista pe adresa Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta o adresa pentru un eveniment cu 2.000 de persoane. Au fost trimise doua adrese spre firma, dar nu exista nicio dovada ca s-a facut vreo verificare. Cand vine o adresa, trebuie sa se tina cont de ea si sa se verifice locul in care se orgnizeaza evenimentul. Nu putem gasi argumentul ca nu avem oameni, putem sa-i luam din alte locuri", a precizat Raed Arafat.

Secretarul de stat a explicat ca adresa trimisa de Emagic, in 23 septembrie, prin care cerea sprijin pentru organizarea unui eveniment cu 2.000 de persoane, in 25 si 26 septembrie, la fabrica Pionerul, clubul Colectiv, a fost redictionata, in 24 septembrie, la ora 9.27, catre ISU Bucuresti, unde a ajuns la doua departamente, respectiv operativ si preventiv. Ulterior, cele doua departamente au trimis raspuns catre firma Emagic, referitor la obligatiile prevazute de lege.

Arafat a mai spus ca, din investigatiile de pana acum, nu s-a gasit niciun document care sa ateste faptul ca a fost facuta vreo cerere la ISU de autorizare a clubului Colectiv, dar a subliniat ca acest aspect inca se verifica. Secretarul de stat a mai spus ca, in urma acestor concluzii, a fost declansata o verificare administrativa si pe alte solicitari de asistenta la manifestari cu public numeros.

Declaratiile au fost facute dupa ce Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a anuntat ca se fac verificari la ISU Bucuresti-Ilfov, in urma unei sesizari in care se arata ca la IGSU a fost trimisa o adresa, in 23 septembrie, de la firma de evenimente Emagic, privind organizarea unui eveniment cu public numeros in fabrica Pionierul, la etajul 1 si in clubul Colectiv, pentru zilele de 25 si 26 septembrie, anterior producerii tragediei din 30 octombrie. Sesizarea a fost formulata si in contextul in care IGSU si ISU au sustinut ca nu exista in baza lor de date clubul Colectiv.

Adresa trimisa la ISU de Emagic privind organizarea unui eveniment in clubul Colectiv, in septembrie, a iesit la iveala la aproape o luna de la tragedia din clubul Colectiv.

"Mai este un aspect pe care o sa-l subliniez, la nivelul ISU Bucuresti nu figureaza la acest moment niciun document, nicio solicitare, pentru autorizarea activitatii care se desfasura acolo, in locatia respectiva. Mai mult nu am sa intru in detalii aici deoarece este o ancheta in desfasurare, dar noi am verificat daca era emisa o autorizatie din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Bucuresti si al judetului Ilfov si nu exista documente la acest moment care sa fie depuse, solicitate, sa fie cerut un punct de vedere din partea Inspectoratului," spunea secretarul de stat Raed Arafat, in dimineata zilei de 31 octombrie, la sediul Guvernului.

Dupa verificarile facute la aproape o luna de la incendiul din clubul Colectiv, in urma caruia au murit 60 de oameni care participau la un concert, sefii ISU Bucuresti-Ilfov - inspectorul sef colonel Mihai Mirel Guta, prim-adjunctul locotenent colonel Orlando Schiopu si adjunctul locotenent colonel Giani Aldoiu - au fost suspendati din functii.

Premierul Dacian Ciolos a declarat miercuri, in sedinta de guvern, ca vrea sa se asigure ca persoanele care au fost la conducerea ISU Bucuresti-Ilfov si care au fost suspendate din functii vor fi demise si nu se vor mai putea intoarce in sistem.

Primul ministru a mai spus ca, in perioada imediat urmatoare, asteapta de la secretarul de stat Raed Arafat un plan de reforma si de restructurare a ISU, in conditiile in care a aflat abia marti seara ca ISU Bucuresti fusese informat de problemele din Colectiv si nu a verificat.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri