Comisia juridica a Senatului a avizat, marti, favorabil cererea DNA de incepere a urmaririi penale impotriva senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz in serviciu, potrivit unor surse parlamentare.

Decizia Comisiei juridice de avizare favorabil a solicitrii DNA a fost luat cu 9 voturi "pentru" i o singur abinere. Avizul este consultativ, urmând ca plenul Senatului s decid asupra ridicrii imunitii parlamentare a senatorului UNPR. Potrivit unor surse parlamentare, plenul ar urma s fie convocat miercuri, la ora 10.00, pentru votul în acest caz.

Senatorul UNPR Gabriel Oprea a declarat, marti, la iesirea din Comisia juridica a Senatului, ca este nevinovat, ca a respectat mereu legea si nu a cerut nimic in plus fata de alti fosti ministri de interne, sugerand ca la baza dosarului sau se afla jocuri politice , conform Mediafax.

"Nu am cerut nimic in plus fata de ceilalti ministri de interne. (...) Sunt un om care am ajutat justitia, am respectat legea si inteleg foarte bine jocul de putere", a declarat Oprea, dupa audierea sa la Comisia juridica care a avizat cererea de urmarire penala a fostului ministru de interne pentru abuz in serviciu in cazul folosirii coloanelor oficiale.

Oprea a mai spus ca nu ii este frica de nimic si de nimeni atat timp cat se stie nevinovat. El a mai sustinut ca a actionat in baza unor ordine vechi din 1999 care reglementau folosirea coloanelor oficiale de catre ministri. "Ca om politic inteleg foarte bine momentul acesta politic" a mai spus Oprea refuzand sa precizeze la ce se refera atunci cand invoca jocuri de putere.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri