Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR) a realizat o inventariere a sectoarelor de plajă şi are în vedere organizarea, "în cel mai scurt timp", a unei noi proceduri de licitaţie publică cu scoaterea la licitaţie a subsectoarelor neatribuite în cele trei etape organizate în 2023 şi care fac obiectul Ordonanţei nr. 8/martie 2023.

"Este vorba despre 48 de subsectoare din staţiunile Mamaia, Constanţa, Venus, Saturn, Mangalia şi Vama Veche. Dintre acestea, mai mult de jumătate, respectiv 38 de subsectoare sunt din staţiunea Mamaia", informează Administraţia Naţional "Apele Române" (ANAR), conform Agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, anunţul de participare va fi publicat pe site-ul instituţiei www.rowater.ro, în subsecţiunea "Licitaţii".

Zilele trecute, organizaţiile patronale au tras un semnal de alarmă cu privire la situaţia plajelor de pe litoral, existând îngrijorări că licitaţiile pentru atribuirea loturilor pentru care au expirat contractele de închiriere vor fi organizate prea târziu, operatorii neputând obţine avizele şi autorizaţiile necesare pentru pregătirea plajelor înainte de 1 Mai. Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) a făcut apel către ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet, către ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea, şi către directorul Administraţiei Naţionale a Apelor Române, Sorin Lucaci, pentru a soluţiona situaţia plajelor, în vederea pregătirii sezonului estival 2024.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri