Autorităţile ruse de ocupaţie au scos la licitaţie casa de vacanţă din Crimeea a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează agenția germană DPA, citată de Agerpres.

Apartamentul de 120 de metri pătraţi s-a vândut cu 44,3 milioane de ruble (echivalentul a 480.000 de dolari), aproape dublu cât preţul minim cerut iniţial; are trei camere, vedere la Marea Neagră şi la Palatul Livadia, fosta reşedinţă de vară a ultimului ţar rus, Nicolae al II-lea.

Au licitat doar două persoane. Cumpărătoarea, Olga Lipoveţkaia, a declarat portalului de ştiri online Mash că a fost atrasă de locul respectiv şi de clima din Crimeea, nu de istoricul imobilului.

Casa aparţinuse oficial soţiei lui Zelenski, Olena, care a cumpărat-o în 2013, cu un an înainte ca Rusia să anexeze Crimeea. În perioada respectivă, actualul preşedinte încă lucra ca actor. Proprietatea a fost confiscată anul acesta, în urma unei modificări legislative adoptate în unanimitate de parlamentul înfiinţat de Rusia în peninsula Crimeea.

O parte din suma obţinută la licitaţie urmează să fie destinată efortului de război al Rusiei împotriva Ucrainei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri