Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va organiza, în săptămânile următoare, mai multe licitații pentru a valorifica mașini confiscate. Unele dintre modelele oferite au prețuri de deschidere a licitației extrem de avantajoase, iar noi vă oferim toate detaliile pentru a putea participa la aceste licitații ale statului.

Licitațiile pentru bunuri mobile organizate de stat reprezintă, adesea, șansa de a găsi o mașină la mâna a doua ieftină, dar nu mulți știu cum să participe la aceste evenimente. Am scotocit portalul digital al ANAF și am selectat unele dintre cele mai interesante anunțuri, dar pentru unele licitații este nevoie să vă grăbiți. Printre mașini se numără și câteva modele Volkswagen, Audi și BMW.

Ce mașini pot fi cumpărate de la ANAF la licitație în 2024

Pe data de 9 mai, la ora 11:00, pe Strada Gheorghe Lazăr Nr. 41, în localitatea Avrig, județ Sibiu, în cadrul AJFP Sibiu, Serviciul Fiscal Orășenesc Avrig se va vinde la licitație următorul autoturism:

  • Kia Sorento, an fabricație 2003, culoare argintiu, diesel, serie de șasiu KNEJC521535158717. Mașina are cutie de viteze manuală și transmisie integrală. Nu se cunoaște dacă mașina are avarii, dar starea generală este de automobil rulat. Autoturismul este înscris în circulație. Prețul de începere al licitației este de 4.350 lei (exclusiv TVA). SUV-ul apare în imaginea de ilustrare a acestui articol - click pe link-ul de mai sus pentru mai multe detalii. Imaginea de mai jos este doar cu scop ilustrativ.

Sursă foto: Kia

Pe data de 25 aprilie, la ora 11:00, pe Str. Mihai Viteazul Nr. 2, Municipiul Reghin, Județ Mureș, în cadrul AJFP Mureș, Serviciul Fiscal Municipal Reghin se vinde la licitație următorul autoturism:

  • Audi A4, an fabricație 2005, culoare gri, serie de șasiu WAUUZZZ8E55A506813. Mașina are cutie manuală, se află în posesia debitorului și are starea generală de automobil rulat. Autoturismul este înscris în circulație și are 259.723 kilometri în bord. Prețul de începere al licitației este de 6.372 lei (exclusiv TVA).

Sursă foto: Captură ecran ANAF

Pe data de 25 aprilie, ora 11:00, pe Str. Mihai Viteazul Nr. 2, Municipiul Reghin, Județ Mureș, în cadrul AJFP Mureș, Serviciul Fiscal Municipal Reghin se vinde la licitație următorul autoturism:

  • Mazda CR1, an fabricație 2007, serie de șasiu JMZCR19R670192731. Mașina are cutie de viteze manuală, dar nu se știe kilometrajul exact. Condiția generală este de automobil rulat uzat. Autoturismul este înscris în circulație. Prețul de începere al licitației este de 6.330 lei (exclusiv TVA).

Sursă foto: Captură ecran ANAF

Pe data de 25 aprilie, ora 11:00, pe Str. Mihai Viteazul Nr. 2, Municipiul Reghin, Județ Mureș, în cadrul AJFP Mureș, Serviciul Fiscal Municipal Reghin se vinde la licitație următorul autoturism:

  • Volkswagen Golf-e IV break, an fabricație 2002, motorizare diesel, serie de șasiu WVWZZZ1JZ2W478091. Mașina are cutie de viteze manuală, dar nu se știe kilometrajul exact. Condiția generală este de automobil rulat uzat. Autoturismul este înscris în circulație. Prețul de începere al licitației este de 2.611 lei (exclusiv TVA). Mașina a mai fost scoasă la licitație și în trecut.

Sursă foto: Captură de ecran ANAF

Pe data de 10 mai, ora 12:00, în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca, județ Cluj, la sediul D.G.E.S.C.S. Cluj-Napoca se vinde la licitație următorul autoturism:

  • Skoda Octavia, an 2008, serie de șasiu TMBDS41U288868986, mașina este înscrisă în circulație și are aproximativ 290.000 de kilometri la bord. Nu se știe starea exactă a modelului, dar condiția generală este de automobil rulat. Prețul de începere al licitației este de 10.319 lei (exclusiv TVA). Imaginea de mai jos este exclusiv cu scop ilustrativ, nu reprezintă automobilul oferit la licitație.

Sursă foto: Skoda

Pe data de 9 mai, la ora 11:00, pe Strada Siretului nr. 6, camera nr. 402, din cadrul sediului AJFP Gorj din Târgu Jiu, județ Gorj, se va vinde următorul automobil:

  • Audi A4, an fabricație 2006, fără informații cu privire la kilometraj sau seria de șasiu. Conform informațiilor disponibile, mașina este funcțională, dar se prezintă într-o stare „nesatisfăcătoare” cu „multiple avarii vizibile”. Prețul de pornire al licitației este de 7.405 lei (exclusiv TVA). Mașina ar putea să fie bună pentru piese. Imaginea de mai jos este exclusiv cu scop ilustrativ și nu reprezintă mașina oferită la licitație.

Sursă foto: Audi

Pe data de 14 mai, la ora 10:00, pe strada Vasile Bumbac nr. 1, la sediul AJFP Suceava din Suceava, jud. Suceava, se oferă la licitație următorul autoturism:

  • Volkswagen Touran, an fabricație 2005, serie de șasiu WVGZZZ1TZ5W074437. În cazul acestui automobil, starea generală este de automobil „uzat”. Mașina este înscrisă în circulație și are CIV N012749. Imaginea de mai jos este cu scop exclusiv ilustrativ și nu arată mașina oferită la licitație. Prețul de pornire este de 9.392 lei (exclusiv TVA).

Sursă foto: Volkswagen

Pe data de 23 mai, la ora 11:00, pe strada Constantin Garoflid nr. 7, la sediul AJFP Buzău din Buzău, județ Buză, se va vinde următorul automobil la licitație:

  • BMW X3, an fabricație 2013, culoare negru, motorizare diesel 1.995 cmc (135 kW), serie de șasiu WY3310500F260000. Mașina are transmisie integrală, nivel de emisii Euro 5 și este descris ca fiind în stare „second-hand”. Există semne normale de uzură pe caroserie. Mașina are un preț de pornire la licitație de 71.200 lei (exclusiv TVA). Prețul este în marja ofertelor de pe platformele cu automobile rulate. Imaginea de mai jos este cu scop ilustrativ.

Sursă foto: BMW

Ce trebuie să faci pentru a participa la licitațiile ANAF în 2024

Pentru participarea la licitaţie ofertanţii depun, cu cel puţin o zi înainte de data licitaţiei, următoarele documente:

- oferta de cumpărare;
- dovada plăţii taxei de participare sau a constituirii garanţiei sub forma scrisorii de garanţie, reprezentând 10% din preţul de pornire a licitaţiei.
- împuternicirea persoanei care îl reprezintă pe ofertant;
- pentru persoanele juridice române, copie de pe certificatul unic de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului;
- pentru persoanele juridice străine, actul de înmatriculare tradus în limba română;
- pentru persoanele fizice române, copie de pe actul de identitate;
- pentru persoanele fizice străine, copie de pe actul de identitate/paşaport;
- declaraţia pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul.

ANAF valorifică mașinile confiscate fie prin licitaţie publică, fie prin vânzare directă la locul de depozitare sau de deţinere.

Verificați pe site-ul Registrului Auto Român www.rarom.ro „cazierul” vehiculului de care sunteți interesat. Aplicația „ISTORIC VEHICUL” oferă gratuit informații referitoare la activitățile derulate la RAR, numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii (kilometri regăsiți în baza de date a RAR sau a stațiilor ITP autorizate), existența/valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare și valabilitatea inspecției tehnice periodice. Condiția pentru ca un vehicul să poată fi verificat pe site-ul www.rarom.ro este ca acesta să fi trecut cel puțin odată pe la RAR.

Sursa foto: ANAF

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri